Letartoztatták az idős nő kirablásával gyanúsítható fiatalkorút

Vissza a címlapra
Letartoztatták az idős nő kirablásával gyanúsítható fiatalkorút

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 15 éves fiúnak, akit rablással, személyi szabadság megsértésével, kifosztással és lopással gyanúsítanak.

A gyanú szerint a fiú 2020. november 15-én, éjjel, társaival együtt - egy kamaraablakon keresztül - bemászott egy idős nő lakásába Kalocsán. A fiú és társai pénzt követeltek, azonban amikor a nő közölte, hogy nincs neki, az ágyra lökték és erőszakkal ott tartották, miközben értékek után átkutatták a lakást. Felszólították az idős nőt, hogy az ujján lévő ezüst gyűrűket és arany fülbevalót adja át nekik, különben azt kitépik a füléből. A nő a fenyegetés hatására átadta az értékeit. Távozáskor a fiú és társai 4.000,-Ft készpénzt, egy telefont és egy arany színű karórát vittek magukkal, majd rázárták az idős nőre a szoba ajtaját. A nő az ablakon kimászva, a szomszédoktól tudott csak segítséget kérni.

A megalapozott gyanú szerint a fiú 2020. november 14-én egy kalocsai bárral szemben, egy ittas állapotban lévő férfitől elvette pénztárcájában lévő 6.000, -Ft készpénzt, a személyi okmányait és a bankkártyáját.

A nyomozóhatóság továbbá azzal is gyanúsítja a fiút, hogy 2020. december 22-én éjjel egy társával együtt, egy szakmári ingatlan udvarába bemászott és onnét különböző élelmiszereket (szalámit, májast, sertéshúst, szalonnát és kenyeret) lopott el.

A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított és a védő tudomásul vette, azonban a fiatalkorú törvényes képviselője az ülésen nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a fellebbezése előterjesztésére. A végzés nem vált véglegessé.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya