Letartóztatták a rendőrökre támadó férfit

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt egy 66 éves kecskeméti férfi előzetes letartóztatását indítványozta, aki miután a járdán elgázolt egy nőt, az őt előállító rendőrökre támadt.

A megalapozott gyanú szerint a 66 éves férfi 2018. január 21-én 11 óra körül Kecskemét-Katonatelepen közlekedett gépkocsijával, amikor letért az útról és elütötte a háza előtt havat lapátoló asszonyt. Ezután a férfi a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. A szemtanúk a balesetet okozó helybeli férfit lakásáig követték, egyidejűleg a rendőrséget értesítették.

A segítségnyújtás nélkül távozó férfi a házához kiérkező járőrökre támadt: előbb belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy ne juthassanak be a házba, majd miután ez nem sikerült, ököllel ütött az intézkedő rendőrökre. Egyiküket a szeme tájékán el is találta. Mivel a szonda ellenőrzés alapján felmerült az ittasság lehetősége, a férfit a járőrök a megyei kórházba szállították. A kórházba kísérés során a férfi trágár szavak kíséretében kiabálva fenyegette a rendőröket azzal, hogy ha majd kiengedik, gépkarabéllyal fogja levadászni őket. Ezután a kórház betegforgalmi körpultjánál megpróbálta megrúgni az őt kísérő két rendőrt, ők azonban kitértek a rúgások elől.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével gyanúsítja és az elkövető előzetes letartóztatását indítványozta. Az ügyészség szerint a férfi előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne, ezért a további nyomozási cselekményeken való részvétele kizárólag előzetes letartóztatása elrendelésével biztosítható. Emellett alaposan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A férfi előzetes letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája 1 hónapra elrendelte. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.