Letartóztatták a helvéciai gyilkost

Vissza a címlapra
Letartóztatták a helvéciai gyilkost

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta egy 42 éves helvéciai férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2019. augusztus 5-én délután súlyosan bántalmazott egy helybéli férfit, aki a bántalmazás miatt a gyanúsított udvarán magára hagyva meghalt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2019. augusztus 5-én délután a helvéciai lakásának konyhájában előzetes szóváltás után súlyosan bántalmazta egyik ismerősét, egy 50 éves helybéli férfit. Az eszméletlen sértettet a gyanúsított a lakásból kihúzta az udvarra és ott 2019. augusztus 6-án 18 óráig magára hagyta. A sértett az udvaron a bántalmazás következtében, orvosi ellátás hiányában meghalt, halálát koponyasérülés okozhatta.

A nyomozók a gyanúsítottat 2019. augusztus 6-án, 23 órakor fogták el és halált okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd kezdeményezték a letartóztatását is.

Az ügyészség szerint a gyanúsított letartóztatása azért indokolt, mert a büntetett előéletű gyanúsított esetében a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított a még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné. Ezen kívül az ügyészség szerint a bűnismétlés veszélye is a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2019. augusztus 9-én döntött a főügyészség indítványáról, melynek során az ügyészség indokaival egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított és a védője fellebbeztek.