Letartóztatták a 20 éves kecskeméti drogdílert, aki konyhaszekrényből árulta a marihuánát

Vissza a címlapra
Letartóztatták a 20 éves kecskeméti drogdílert, aki konyhaszekrényből árulta a marihuánát

A kecskeméti rendőrök porciózás közben érték tetten a fiatal kábítószer-dílert, akit azonnal őrizetbe vettek.

A megalapozott gyanú szerint a kecskeméti férfi 2020 novembere óta marihuána felvásárlásával és tovább-értékesítésével foglalkozott. A tetten érés napján, 2022. november 22-én a férfi újabb tételt szerzett meg, amelynek éppen a grammonkénti kiadagolását végezte Kecskemét belvárosi lakásában, amikor a nyomozók lecsaptak rá. Kiderült, nemcsak kereskedett a szerrel, de fogyasztotta is. Lakásán mérleget és az adagoláshoz szánt simítózáras zacskókat is találtak.

Őrizetbe vétele mellett a nyomozók a férfit kábítószer-kereskedelem bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték a letartóztatását.

Az ügyészség a kábítószer-kereskedővel szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza, mert a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye.

Az elkövetés szervezett jellegéből megalapozottan tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. A bűncselekményt huzamosabb ideje elkövető férfi letartóztatását a bűnismétlés reális veszélye is indokolja.  

Az ügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2022. november 24-én döntött és elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A döntést a büntetőügy valamennyi szereplője tudomásul vette, így az azonnal jogerőssé vált.