Lemezdobozokat hegesztettek a kisbusz aljára

Vissza a címlapra
Lemezdobozokat hegesztettek a kisbusz aljára

Lemezdobozokat hegesztettek annak a bolgár kisbusznak az aljára, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei az M5-ös autópályán állítottak félre egy rutinellenőrzésre.

Az egyenruhások az autópályán közlekedőket kontrollálták, amikor felfigyeltek egy bolgár kisbuszra. A járművet egy biztonságos ellenőrzési pontra kikísérték, ahol kiderült, hogy a sofőrnél 20 doboz cigarettával több van, mint a megengedett mennyiség. A járőrök előérzete mégis azt súgta, hogy valami továbbra sem stimmel: a buszvezető azt remélte, ha bevallja a két karton cigarettatöbbletet, hamar túl lesz az ellenőrzésen.

k0704kep3-L.png

A pénzügyőrök átvizsgálták a járművet, amikor pedig alánéztek, beigazolódott a megérzésük. Az alváz és a küszöbök alá, különböző méretű, fém fiókokat hegesztettek, amelyekből összesen 1.118 doboz bolgár zárjegyes cigaretta került elő.

A 24 éves elkövető alig néhány perc alatt lebukott. Az egyenruhások a 2,6 millió forint értékű illegális dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.