Lélekmozgató program a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Lélekmozgató program a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén hatodik alkalommal szervezte meg a Magyar Parasport Napját 2023. február 22-én. Ehhez a naphoz kapcsolódva érzékenyítés céljából létrehozott Lélekmozgató programon vettek részt a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai 2023. február 24-én.

Délelött 8-10, majd pedig 12-14. óra között az osztályok különböző parasportágakat próbálhattak ki az iskola sportcsarnokában. Ezeket az állomásokat színesítette, hogy a Vakok Állami Intézetéből, Budapestről érkezett 2 pedagógus 2 vakvezető labrador kutyával, és ők is érzékenyítő programban részesítetették az osztályokat.

2023. február 24-én, pénteken, 11 órakor kerekasztal beszélgetést rendeztek a sportcsarnokban, amelyen részt vett az iskola összes tanulója. A beszélgetést Adamik Zoltán testnevelő, edző moderálta.

A meghívott parasportolók:

- Boronkay Péter paralimpikon,

- Farkas Zsolt paraatléta

- Tóth Cirill kerekesszékes kosárlabdázó, a magyar válogatott tagja.

A lélekmozgató programon részt vett Farkas Zsolt felesége, Tóth Tímea Rozália rendőr őrmester, közlekedésrendészeti járőr, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola iskolarendőre is.

Galéria (61 kép)

Összes kép letöltése