Laza elegancia, kitűnő hangulat - Hagyományt teremtett a Jurátus Estély

Vissza a címlapra
Laza elegancia, kitűnő hangulat - Hagyományt teremtett a Jurátus Estély

Az Aranyhomok Hotel báltermébe vörös szőnyegen és virágkapun át érkeztek a báli szezon egyik utolsó eseményeként idén is megrendezett Jurátus Estélyre a vendégek, amely immáron a sorban a negyedik volt.

A bál célkitűzése az eddigiekhez hasonlóan most is az volt, hogy a jogászok fiatalabb korosztályának, valamint ügyfeleiknek és barátaiknak olyan színvonalas találkozási lehetőséget teremtsen, amely a jogászi hivatáshoz méltó, külsőségeiben nem túlméretezett, de ugyanakkor igényes környezetben valósít meg egész estés találkozási, szórakozási lehetőséget, amely egyben értelemszerűen mindig egyfajta szakmai agórát is jelent a résztvevők számára, hiszen ahol két jogász találkozik, ott lehetetlen a szakmáról nem beszélni.

Dr. Kócsó Sándor a Jurátus Estély alapítója elmondta, hogy a cél eredendően és a mai napig is az, hogy a résztvevők magas színvonalú báli kiszolgálást kapjanak és egy estére kötetlen hangulatban szórakozhassanak. Nagy öröm volt a számunkra - folytatta - hogy az idén a közigazgatásból is érkeztek jogász kollégák és egyre bővül a résztvevők köre. Külön köszönetet mondott Dr. Salacz László országgyűlési képviselő úrnak, aki most is védnöki szerepet vállalt az Estély felett, ugyanakkor személyesen is helyet foglalt a vendégek között. Ugyancsak rendkívül sokat jelentett ebben az évben is a Nemzeti Agrárkamara megyei alelnökének Kovács László úrnak a rendezvényt támogató tevékenysége.

Az előétel előtti jó hangulatról Szép Bence, - saját meghatározása szerint - „Kedélyállapot Karbantartó" - a világ legügyetlenebb, de legviccesebb bűvésze, a Frizbi és a Rádiókabaré humoristája, az m1-m5, az ATV és a TV2 műsorainak bűvésze és stand-up komikusa gondoskodott, a vacsora után pedig a legendás Veracruz együttes zenélt hajnalig.

Az est során a gasztronómiai élményről a Gömöri Ferenc neve fémjelezte Aranyhomok Hotel konyhaműhelye gondoskodott, a menü a következő volt:

Előételek: kéksajtos juhtúróval töltött füstölt mangalica karaj, konyakos kacsamáj pástétom, pulykamell galantin, mascarponés tonhalkrém, póréhagymás burgonya saláta, amerikai káposzta saláta, tépett friss saláta, zöldfűszeres, almás, sajtsaláta

Főételek: baconba tekert sertés szűz, tejszínes erdei gomba mártással, jázmin rizzsel, pirított mangalica comb, mediterrán mártásban, mogyoró burgonyával, kapros Orly bundában sült cápaharcsa filé, vajas kerti zöldségekkel, konfitált sertés tarja, bársonyos pecsenyelében, burgundi marharagu, házi reszelt tésztával, zöldséges lasagne, füstölt sajt köntösben

Desszertek: Joghurtos, vaníliás, erdei gyümölcsös pohárkrém, piskóta darabokkal, szilvás morzsa lepény, házi vegyes rétes

Éjféli büfé: házi disznótoros, párolt káposztával, vele sült karika burgonyával.

A szervezők külön is köszönik a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara, a METLIFE Biztosító, a Hotel Aranyhomok és a Linartech Autóház-BMW támogatását.

A szervezők 2020. március 6-án is szeretettel várják a vendégeket az 5. Jurátus Estélyen!

Galéria (111 kép)

Összes kép letöltése