Lakossági fórumot tartottak az Izsáki út négysávosításáról

Vissza a címlapra
Lakossági fórumot tartottak az Izsáki út négysávosításáról

A négysávos útszakasz megépítése 74 ingatlant érint, 31 épületet pedig részben vagy teljesen le kell bontani - derült ki azon a lakossági fórumon, amit 2020. február 6-án, csütörtökön délelőtt tartottak a beruházók a Hírös Agórában. A kivitelezés, melynek kezdete továbbra is ismeretlen, azaz még csak nem is kalkulálható, három szakaszból áll majd és a három szakasz munkálatai együttesen 5 évet vesznek igénybe.

Annak ellenére, hogy munkaidőben rendezte meg a NIF Zrt. az Izsáki út tervezett négysávosításáról tartott lakossági fórumot, mégis zsúfolásig megtelt a Hírös Agórában kibérelt terem. Többen be sem fértek, és az ajtóban várakoztak.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott a négysávosítás három szakasza a következő:

1. a Nagykörúttól (Katona Gimnáziumtól) a vasúti átjáróig.

2. A vasúti átjárótól a Vízmű csomópontig (Hullám vendéglőig)

3. Vízmű csomóponttól az M5-ös autópályáig

A kivitelezés - melynek ismét csak hangsúlyozni tudjuk, hogy a kezdeti időpontja nem ismert - sorrendje a következő lenne: 2. szakasz, 1.szakasz, 3. szakasz.

A kivitelezés tervezett ideje pedig: 2. szakasz 24 hónap, 1. szakasz 12 hónap, 3. szakasz 24 hónap.

A Katona gimnáziumnál bővülni fog a csomópont. A kereszteződésben két-két sávban egyenesen haladhat a forgalom, egy-egy sávból pedig jobbra, illetve balra lehet majd kanyarodni.

A Szil-Coopnál kétsávosra bővítik a körforgalmat, valamint új körforgalom épül a Sport utcánál és az Auchan után, a „Béres gumi" leágazásnál. Megszűnik a Sheraton szálló (és a Bácska gumi) közvetlen leágazása, így a szállót a Szil-Coop, valamint a Vízmű utcai körforgalmakból lehet majd elérni.

Kiszélesítik a Vízmű utca kereszteződést: itt szanálják majd az első épületet is, a korábbi autókereskedéssel szembeni sarkon. Az Áfonya utcánál, a Bagoly utcánál és a Kullai köznél lámpás forgalomirányítást alakítanak ki.

A zajterhelésről szólva a tájékoztatón elhangzott, hogy zajcsökkentő burkolattal látják majd el az utat, ezért a szakemberek azt remélik, hogy összességében nem növekszik a zaj. Azoknál a házaknál pedig, melyekhez közel kerül az átépítés miatt az Izsáki út, a nyílászárók cseréjét is fedezni fogja majd a beruházás.

Galéria (16 kép)

Összes kép letöltése