Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-2

Vissza a címlapra
Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-2

A második helyezett Kecskemét tovább folytatta eredményes sorozatát, 2-1-re nyert Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati rangadóján.

A vendégcsapat már tíz forduló óta veretlen és újabb sikerével megerősítette második helyét a tabellán.

A DVSC egyelőre maradt a harmadik pozícióban, de vasárnap hátrébb csúszhat.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-2 (0-0)
-------------------------------------
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Rúsz

gólszerzők: Loncar (61.), illetve Deslandes (66., öngól), Horváth K. (80.)

sárga lap: Kiziridisz (53.), Loncar (55.), illetve Banó-Szabó (5.), Hadaró (60.), Szuhodovszki (63.)

Debreceni VSC:

Milosevic - Szécsi (Varga J., 86.), Dreskovic, Deslandes, Ferenczi - Manrique, Loncar - Kiziridisz (Sós, 67.), Dzsudzsák (Bárány, 86.), Varga K. (Bódi, 67.) - Do. Babunski (Mance, 47.)

Kecskeméti TE:
--------------
Varga Á. - Vágó, Belényesi, Szalai G. - Nagy K., Nikitscher, Mehszi (Horváth K., 66.), Szuhodovszki, Hadaró (Szabó A., 87.) - Májer (Katona M., 83.), Banó-Szabó (Katona B., 66.)

Letámadással kezdett a Kecskemét, amelyből betegség miatt hiányoztak alapemberek. Néhány perc elteltével kijött a szorításból a Debrecen, és kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét csapat eljutott ellenfele kapujáig, nagy helyzetek azonban nem alakultak ki. Az első félidő második felében a hazai csapat támadott többet, de a vendégek védelme ezúttal is stabil volt. Mindkét oldalon távoli lövések jelentettek némi gólszerzési esélyt.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor a debreceniek cserére kényszerültek Dorian Babunski sérülése miatt. Tíz perc elteltével előbb Loncar kapufája jelentett komoly veszélyt a vendég, majd Szalai fejese a hazai kapunál. Nem sokkal később Loncar megszerezte a vezetést a Debrecennek, miután két kecskeméti védő sem tudott felszabadítani egy bal oldali beadás után. Azonnal kettős csere következett a kecskemétieknél, majd még abban a percben egyenlítettek is öngóllal: Deslandes-ról pattant a labda a debreceni kapuba. Továbbra is élénk maradt az iram, és a hajrá kezdetén a csereként beállt Horváth Krisztofer tekert a 16-osról a hazaiak kapujának bal oldalába.

A vendégcsapat ezúttal is szervezetten és eredményesen játszott, így értékes három pontot szerzett.

Szrdjan Blagojevics, a Debreceni VSC vezetőedzője: – Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy kellett volna, összességében sem lehetek elégedett. Nem érdemeltünk győzelmet, sokat hibáztunk. Ha nagyobb dolgokra vágyunk, több energiára és nagyobb fegyelmezettségre van szükségünk.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Amire számítottunk az történt az elejétől kezdve tulajdonképpen. A Debrecen mélyről szerette volna kihozni a labdát, mi pedig magasan védekeztünk, hogy megzavarjuk őket, ez sikerült is. A Debrecen vezető góljáig is jól játszottunk szerintem, hogy ott történt-e szabálytalanság, azt nem tudom, mert nem láttam jól a helyzetet. A lényeg az, hogy jól reagáltunk, megfordítottuk a meccset, és véleményem szerint megérdemelten nyertünk. Debrecenbe nem nyerni járnak az ellenfelek, gratulálok a srácoknak, mert tiszta szívvel, hatalmas szenvedéllyel játszottak. Meg is érdemelnek most két nap pihenőt.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu