Külterületi buszmegállóban szemelte ki idős áldozatát a rabló

Vissza a címlapra
Külterületi buszmegállóban szemelte ki idős áldozatát a rabló

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy külterületi buszmegállóban akarta kirabolni idős, nehezen mozgó áldozatát, majd amikor ebben megzavarták, követni kezdte a helyszínről kerékpárját tolva távozó sértettet és rátámadva elvette a táskáit.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi - az ügy vádlottja - a vele szemben korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaidejének közelgő lejárta előtt, 2023. július 15-én estefelé Kiskunhalas külterületén odalépett a buszmegállóban megpihenő nyugdíjas férfihoz - a sértetthez - és hangosan fenyegetőzve a kerékpárját követelte tőle, miközben ököllel gyomorba is vágta.

Egy közelben tartózkodó szemtanú a támadást észlelve rászólt a vádlottra, aki emiatt egy időre magára hagyta a sértettet. A szemmel láthatóan megromlott egészségi állapotú, idős sértett ekkor a további erőszak elkerülése érdekében a kerékpárjára támaszkodva elhagyta a helyszínt.

A vádlott azonban utánament és rövidesen utolérve, többször ököllel gyomron és arcon ütötte áldozatát, aki a bántalmazástól a földre esett. A rabló ekkor a kezeinél fogva tovább rángatta, majd a kerékpár hátsó kosarából egy bevásárlótáskát magához véve távozott a helyszínről.

Mintegy 10 perc elteltével a vádlott visszament a még erőszak hatása alatt lévő, a földről felállni nem képes férfihoz és az előzőleg otthagyott, másik táskáját is magával vitte. Ebben kerékpár pumpa és két flakon szóda volt. A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek. A kiskunhalasi rendőrök egy óra leforgása alatt azonosították és elfogták a rablót.

Az ügyészség a férfit a rablás súlyosabban minősülő, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi büntetésének végrehajtását is utólag el kell rendelni. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség