Külföldi önkéntesek festik ki az iskolát Helvécián

Vissza a címlapra
Külföldi önkéntesek festik ki az iskolát Helvécián

Helvécia - Külföldi önkéntesek bevonásával rendez önkéntes tábort Helvécián a helyi önkormányzat és az SOS Gyermekfalvak. (A fotó illusztráció)

Egyedülálló programot folytat Helvécia Önkormányzata az SOS Gyermekfalvakkal együttműködésben.  A tavalyi nagy sikerű önkéntes tábor után idén a helyi iskolát festik ki és a környező házak udvarát teszik rendbe a helvéciai gyerekekkel közösen a településre érkező önkéntesek.

Külföldi professzor, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerek és helvéciai kisiskolás együtt dolgoznak és kapcsolódnak ki július 4-től két héten át a településen. A tábor keretében 12 külföldi önkéntes érkezik Tajvanból, Törökországból, Spanyolországból, Írországból, Olaszországból és Afganisztánból. A délelőttöt munkával töltik a táborlakók, esténként a különböző országok kultúrája, zenéje, ételei mutatkoznak be.

„Az önkéntes tábor már hagyománnyá vált Helvécián. Az helvéciai és az SOS-es gyerekek nyelvi szintje nagyot ugrik a két hét alatt, miközben más országok kultúráját is megismerhetik" - mondta Meggyesfalvi Boglárka, a tábor egyik szervezője.

Az SOS Gyermekfalu Kecskeméten nevelőszülők segítségével családot és biztonságos környezetet nyújt 185 nehéz sorsú gyermek számára. A helvéciai lakásotthonban 12 fő tizenkét év feletti fiatal elhelyezését biztosítja az alapítvány, családszerű formában. Az SOS Gyermekfalvak azért jött létre, hogy a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekeknek szerető otthont biztosítson. A gyerekek többek között fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.