KTE HUFBAU: Biztos játékkal húztuk be a megyei derbit a kupában

Vissza a címlapra
KTE HUFBAU:  Biztos játékkal húztuk be a megyei derbit a kupában

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában megyei rangadót rendeztek vasárnap, az NB II.-es Tiszakécskei LC az NB I.-es Kecskeméti TE-t fogadta hazai környezetben. Szabó István csapata sokkal több helyzetet dolgozott ki a találkozón, melyek közül hármat gólra is váltott, így megérdemelten jutott a legjobb 32 közé, melynek sorsolását hétfőn este tartják.

Vendég helyzettel indult a meccs, a 3. percben Rjaskó indított Djuranovicsot, aki jobbal a rövid felső fölé bombázott. A folytatásban is maradt a kecskeméti mezőnyfölény, mely a 7. percben újabb lehetőséget hozott, ezúttal Pejovics ugratta ki Grünvaldot, aki a kifutó Halasiba tudta már csak pöckölni közelről a labdát, végül tisztáztak is a védők. A folytatásban is inkább a KTE-nél volt a labda, a 18. percben aztán Djuranovics tüzelt távolról, Halasi azonban kipiszkálta a jobb felsőbe tartó labdát. Egy perccel később Szabó ugorhatott meg, két csel után ballal lőtt is 15 méterről, de alaposan fölé. A 24. percben már a Tiszakécske szerezhetett volna vezetést, szép akciót vezettek a hazaiak a jobb oldalon, majd a visszatett labdát Balajti egy csel után ellőtte volna Varga mellett, de elakadt a kapusban. Újra a KTE jött már ezután, három minutummal később Djuranovics fordult kapura, de pont Halasi kezébe emelt. A folytatásban inkább a mezőnyharc dominált, a félidőt Balajti lövése zárta le, aki 16 méterről a bal alsó mellé tekert.

A második félidőt álomszerűen kezdte a KTE, hiszen a 49. percben sikerült megszerezni a vezetést. Pejovics lőtt rá ballal 20 méterről egy szabadrúgást, amit a rövidbe is csavart (0-1). Azonnal válaszolhatott volna a Tiszakécske, Gyurján beadása után Zamostny tisztán lőhetett jó 12 méterről, de Varga kapus valahogy kapu mellé pofozta a játékszert. A Tiszakécske ebben a periódusban nagy elánnal igyekezett támadni, helyenként zavart is okoztak a kecskeméti védelemben. A 67. percben azonban megduplázta előnyét a KTE, Grünvald előbb a védőbe, de másodjára a legjobb helyre lőtte be a labdát, a három perccel korábban beálló Tóth pedig a léc alá bólintott (0-2). A hazaiak megint azonnal góllal válaszolhattak volna, de hiába került tiszta ziccerbe Vachtler, végül a felsőléc és a kapufa találkozási pontját lőtte telibe. A hajrában a kegyelemdöfést is bevitte a Kecskemét, Katona Bálint lövése még kijött Halasiról, de a kipattanót Tóth közelről már bevágta, kialakítva a végeredményt (0-3).

Tiszakécskei LC–Kecskeméti TE 0–3 (0–0)

Tiszakécske, 850 néző. Vezette: Berényi (Makai, Királyvári)

TLC: Halasi – Balázs B., Kiprich (Végső 74.), Farkas A., Farkas N. – Szekér (Pongrácz 77.), Erdei – Gyurján (Vólent 69.), Zamostny, Winkler (Vachtler 46.) – Balajti (Oláh 77.). Vezetőedző: Visinka Ede

KTE: Varga Á. – Sági (Banó-Szabó 58.), Rjaskó (Szabó A. 58.), Belényesi, Pejovics, Grünvald – Katona M. (Nagy K. 46.), Vágó L., Szuhodvoszki – Szabó L. (Katona B. 80.), Djuranovics (Tóth B. 64.). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Pejovics (49.), Tóth B. (67., 87.)

Sárga lap: Kiprich (17.), Farkas N. (33.), Szekér (72.) ill. Szuhodovszki (84.)

Visinka Ede, a Tiszakécske vezetőedzője: – Három gól talán nem volt közte, de a Kecskemét jól használta ki a helyzeteit, noha nekünk is volt sanszunk az első félidőben. Kaptunk egy gól a második félidő elején, amire azonnal válaszolhattunk volna, amennyiben ott betalálunk, újra meccsben lettünk volna. 2-0 után szinte ugyanez volt forgatókönyv, akkor csak a kapufát találtuk el. Ennek ellenére stílusosan futballozott a csapat, eredményességben sajnos nem tudtuk most kielégíteni a hazai közönséget. Szégyenkezni valónk nincs, egy nagyon jó, és nagyon jól játszó Kecskeméttől kaptunk ki, mely a bajnokságban is megmutatta mér, hogy mire képes. Összességében a jobb csapat ment tovább, az NB I.-es rutin is kijött. Elégedett vagyok, egyedül a helyzetkihasználás miatt maradt bennem hiányérzet.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, akár több góllal is vezethettünk volna. Utána egy védelmi megingásunkat majdnem kihasználta a Tiszakécske, de összességében uraltuk a játékot. Megvoltak a helyzeteink, könnyedén és lazán játszottunk, de nem fegyelmezetlenül. A szünetben pár mondatot mondtam a srácoknak, azt megfogadták. Megszereztük a vezetést, majd jöttek Tóth Barna góljai, így összességében megérdemelten jutottunk tovább, még ha az eredmény talán kicsit túlzó is. A kupában a továbbjutást nagyon szerettük volna kiharcolni, emellett 57 éve, 1965 óta nem nyert a KTE Tiszakécskén, ez is fontos szempont volt számunkra, ezt végre törjük meg. Nagyon szép számú, szinte hazai közönség előtt játszhattunk, annyian jöttek el Kecskemétről, ez inspiráló dolog nekünk. Örülünk, hogy boldoggá tudtuk tenni a szurkolókat, és várjuk a sorsolást. Nem lennénk elégedetlenek, ha most egy könnyebb ellenfelet kapnánk, hiszen a következő kör már hétközi lesz, és a mi célunk elsődlegesen a bennmaradás kiharcolása az élvonalban.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu