Kovács Ernő lett ismét a Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott

Vissza a címlapra

Orbán Viktor miniszterelnök ismét Kovács Ernőt nevezte ki Bács-Kiskun megye kormánymegbízottjának.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök július 1-jei hatállyal Kovács Ernőt nevezte ki a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottnak - olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.

A törvény szerint ugyanis az intézményeket irányító kormánymegbízottak megbízatása négy évre szól, és a miniszterelnök mandátumával együtt szűnik meg. Kovács Ernőt - aki 2014-ig Tiszakécske polgármestere volt - 2014-ben bízta meg Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja legyen. A megbízatás - a törvény értelmében - a 2018-as országgyűlési választásokat követően megszűnt.

Július 1-től viszont Kovács Ernő eddigi munkája elismeréseként, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök újabb négy évre bízta meg a tiszakécskei politikust a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetésével.

A közlönyben megjelent közlemény:

A miniszterelnök 82/2018. (VI. 22.) ME határozata kormánymegbízottak kinevezéséről

"A fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok kialakításával és a területi integrációval összefüggő törvénymódosításokról szóló 2010. évi CXXVI. törvény 10. § (2) bekezdésében foglalt jogkörömben, a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára... Kovács Ernőt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt,... vezető kormánymegbízottá - 2018. július 1-jei hatállyal - kinevezem.

Orbán Viktor s. k., miniszterelnök"