Kovács Ernő lett ismét a Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott

Vissza a címlapra
Kovács Ernő lett ismét a Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott

Orbán Viktor miniszterelnök ismét Kovács Ernőt nevezte ki Bács-Kiskun megye kormánymegbízottjának. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője így immár a harmadik ciklusát kezdi meg a hivatal élén.

A törvény szerint ugyanis az intézményeket irányító kormánymegbízottak megbízatása négy évre szól, és a miniszterelnök mandátumával együtt szűnik meg. Kovács Ernőt - aki korábban 16 évig, 2014-ig Tiszakécske polgármestere volt - első alkalommal 2014-ben bízta meg Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja legyen. A megbízatás - a törvény értelmében - a 2018-as országgyűlési választásokat követően megszűnt. Akkor azonban 2018. július 1-től Kovács Ernő addigi munkája elismeréseként, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök újabb négy évre bízta meg a tiszakécskei politikust a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetésével.

Ez a ciklus járt le most, amikor eddigi munkájának ismételt elismeréseként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök 2022. június 12-i hatállyal, újabb négy évre Kovács Ernőre bízta a megye vezetését.

i0612kovacs.jpg