Könyvtár és felújított tornacsarnok Katonatelepen

Vissza a címlapra
Könyvtár és felújított tornacsarnok Katonatelepen

Kecskemét - Emlékezetes nap marad a mai a katonatelepi Mathiász János Általános Iskola történetében. Délután adták át az intézmény felújított tornacsarnokát, az ugyancsak rendbe tett öltözőkkel. Az ünnepség keretében avatták fel a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár helyi fiókkönyvtárát is, amely szintén az iskola épületében kapott helyet.

Egyetlen délután két jelentős fejlesztés eredményét is felavatták, illetve átadták az intézményben. A házigazdák természetesen készültek az ünnepségre, amelyen elsőként az óvodások produkciójának tapsolhattak a jelenlevők. Az ünnepségen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Kecskemét több önkormányzati képviselője is.

A kicsik műsora után Szemereyné Pataki Klaudia szólt a Katonatelep történetében fontos beruházásokról. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár helyi fiókkönyvtárának, amit az iskolában kialakítottak azért van nagyon nagy jelentősége, mert nemcsak az iskolások használhatják majd, hanem Katonatelep egész lakossága. Ráadásul egyéb programoknak is helyet adhat majd az új közösségi tér.

- Fontos ez a mai nap Kecskemétnek is, hiszen az egyik legjelentősebb településrészünkön vagyunk most - mondta az alpolgármester asszony. - Óriási fejlődés előtt áll Katonatelep, mert az északi elkerülő építésével megtöbbszöröződik a településrész fontossága, és bízom abban, hogy a következő képviselőtestület minden egyes munkatársával ezt a településrészt, Katonatelep jövőjét tudjuk majd szolgálni.

Az ünnepségen Kisberg Hella, a Mathiász János Általános Iskola igazgatója köszönte meg a Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémiájának a tornacsarnok és az öltözők felújítását, majd Béres Tímea, a Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia elnöke kapott szót.

Beszélt arról a tízmillió forintos beruházásról, melynek keretében felújították a Mathiász Iskola tornacsarnokának öltözőit, mosdóit. Természetesen jutott az önkormányzati és egyéb támogatói forrásból származó pénzből az 1995-ben épült csarnok, illetve az előtér kifestésére is. A jó hír bejelentését a kosárlabda akadémia kis növendékeinek bemutatója tette teljessé.

A köszöntők után az iskolások is bemutatkoztak a lelkes közönségnek, nagy sikert aratott például az intézmény citerazenekara is.

Végül Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója szólt a jelenlevőkhöz. Elmondta, hogy a fiókkönyvtár kialakításának összköltsége hat és félmillió forint volt. Ebből két és félmillió forintot a Nemzeti Kulturális Alap biztosított, a többit pedig Kecskemét önkormányzata saját fejlesztési forrásaiból nyújtott. A nemzetiszínű szalag ünnepélyes átvágása után a katonatelepiek birtokukba vették a mintegy négyezer kötetes könyvtárat, ahol ugyanolyan korszerű, vonalkódos kölcsönzési rendszer működik, mint Katona József Könyvtár bármely tagintézményében. Az új fiókkönyvtár keddtől péntekig este hatig várja az olvasni vágyókat, és szombaton délelőttönként is nyitva tart majd.

(Szöveg: KTV)