Kitüntették a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársát

Vissza a címlapra
Kitüntették a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársát

Dr. Balogh Melinda megyei tisztifőorvost, a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét Bács-Kiskun Megye Közigazgatásáért Díjjal tüntette ki Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke a megyeházán.

A megyei önkormányzat idén Kunszentmiklóson tartotta ünnepi közgyűlését, ahol átadták Bács-Kiskun legrangosabb kitüntetéseit.

Dr. Balogh Melinda az egészségügyben, népegészségügyben eltöltött több mint harmincöt éves szakmai pályafutása alatt a lakosság egészségének a megőrzése, a gyógyítás, a megelőzés területén a megye közegészségügyi-járványügyi biztonságának javítása érdekében végzett kimagasló munkát, nagyfokú szakmai elhivatottsággal, lelkesedéssel.

A megyei védelmi bizottság oszlopos tagjaként, az évek során több, a megyét veszélyeztető helyzet eredményes kezelésében vett részt. Lelkiismeretesen, kiváló szakmai hozzáértéssel végzi népegészségügyi tevékenységét a fertőző betegségek megelőzése érdekében. Főosztályvezetői, megyei tisztifőorvosi feladatai mellett, közel három éve végzi a kalocsai járási tisztifőorvosi feladatokat is. Legfontosabb feladatai között szerepel a fertőző betegségek megelőzése, előfordulásának, terjedésének visszaszorítása. A veszélyhelyzetben is kulcsszereplője a koronavírus elleni védekezésnek.

Tevékenységéért a Bács-Kiskun Megye Közigazgatásért Díjat vehette át.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal