Kisszállás és Kelebia térségében kirándultak a Porta Egyesület aktivistái

Vissza a címlapra
Kisszállás és Kelebia térségében kirándultak a Porta Egyesület aktivistái

A Kefag Zrt. támogatásával a Porta Közhasznú Egyesület és a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai, önkéntesei más városi civil szervezetek tagságával karöltve gyalogtúrán vettek részt a Kisszállás-Jánostelek erdőtömbben, melynek során a Jánosteleki kilátó nyújtotta panorámát is megtekintették. (Fotók: Tódor Norbert)

Az 55-ös főúton Szeged felé haladva a 47-es kilométerkő térségében, a „Kindla-háznál" Sulyok Ferenc, a Kefag Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a kirándulókat. Akik első programpontként megnézték, amint az erdészeti vállalat munkatársa egy frissen lőtt vaddisznót „szabadít meg" a bőrétől.

A mintegy 2 kilométeres gyalogtúra ettől a ponttól indult a Kisszállás-Jánostelek erdőtömbbe, ahol az Alföldi Kéktúra útvonala mentén újonnan épült Jánosteleki kilátót célozták meg a zömében nyugdíjaskorú országjárók. A nehezebben gyaloglók számára terepjárók álltak rendelkezésre. A kilátó tetején megpihenve pogácsával, ásványvízzel kínálták a vendégeket a Kefag Zrt. erdészei.

A közös program déltájban Kelebián folytatódott, ahol a Krisztus Király római katolikus templom előtt Maczkó József polgármester fogadta a Porta Egyesület aktivistáit. Beszámolt települése múltjáról, jelenéről, fejlődésének távlatairól, majd a templomban ismertette a szakrális hely történetét.

Folytatásként a Sánta Márta Művelődési Központban rendezett festménykiállítást, majd a szomszédos piacteret, valamint az újépítésű sportcsarnokot tekintették meg közösen.

Az ötvenfős csapat friss természeti és lelki-közösségi élményekkel gazdagodva a késő délutáni órákban tért vissza Kecskemétre.

Galéria (29 kép)

Összes kép letöltése