Ki akarták rabolni a konkurens dílert

Vissza a címlapra
Ki akarták rabolni a konkurens dílert

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy drogkereskedő párral és két társukkal szemben, akik egy baseball ütővel a rivális dílerre támadtak azért, hogy a pénzét és drogkészletét megszerezzék.

A vádirat szerint Kiskunfélegyháza környékén élő házaspár - az ügy két vádlottja - 2023 májusától egészen a 2023 decemberében történt őrizetbe vételükig „kristály" fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedett Kiskunfélegyházán és környékén. A párnak hét állandó vevője volt, akiktől 8 hónap alatt több mint négy millió forint bevételre tettek szert.

A vádlottaknak konkurenciát jelentett a szintén droggal kereskedő férfi - az ügy sértettje -, ezért 2023. október 29. napján az esti órákban két társukkal együtt elmentek a konkurens albérletéhez azért, hogy a pénzét és drogkészletét megszerezzék.

A vádlottak csengetésére a lakás tulajdonosa nyitott ajtót, akit a drogkereskedő férfi ellökött, majd társaival együtt berontott a lakásba. Ezután a férfi vádlott berúgta a sértett lakrészének ajtaját és a magával vitt baseballütővel a riválisára támadt, tőle pénzt követelt. A sértett elvette a vádlottól a baseballütőt, dulakodtak, amelybe a társak is bekapcsolódtak. A feleség a földről felvett baseball ütővel, az egyik társ pedig egy székkel megütötte a sértettet, akit a másik társ igyekezett lefogni.

A cselekménynek az vetett véget, hogy a tulajdonos rokonai értesítették a rendőrséget, emiatt pedig a támadók - zsákmány nélkül - elmenekültek a helyszínről.

A támadás során a vádlottak összetörtek a lakásban egy csillárt, egy asztalt, megrongálták az utcai kaput és a lakásajtót is, 70.000 Ft kárt okozva.

Az ügyészség mind a négy vádlottat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével és rongálás vétségével, míg a házaspárt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is vádolja. Ezért valamennyiükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.