Két tehergépkocsi és egy autóbusz ütközött az M5-ösön Kecskemétnél: két halott, több sérült

Vissza a címlapra
Két tehergépkocsi és egy autóbusz ütközött az M5-ösön Kecskemétnél: két halott, több sérült

Két tehergépkocsi és egy autóbusz ütközött össze az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében hétfőn délelőtt, a busz sofőrje meghalt. (Fotó: MTI)

Vincze-Messzi Adél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: az M5-ös autópálya 87-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon történt a baleset, amelyben többen megsérültek.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a buszvezető életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítják ki a buszba szorult embereket.

A forgalmat a sztrádáról a 91-es kilométernél az 54-es számú főútra terelik.

(MTI)


FRISSÍTÉS:

Meghalt a sofőrje és egyik utasa annak a busznak, amely kamionnal ütközött az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 87-es kilométernél, Kecskemét térségében. A balesetben több ember megsérült, ezért őket a mentők ápolják. A buszból négy beszorult embert a kecskeméti hivatásos tűzoltók szabadítottak ki feszítővágó eszközzel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A baleset miatt a sztrádát mindkét irányban lezárták.

(katasztrofavedelem.hu)


FRISSÍTÉS:

A Kecskemét közelében történt balesetben a buszsofőr és egy szolgálatot teljesítő rendőr veszítette életét - közölte a police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, 2017. október 9-én 11 óra 45 perc körül az M5-ös autópálya 87-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon két tehergépkocsi és egy autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrségi szolgáltatást végző civil autóbusz sofőrje, illetve egy a buszon utazó hivatásos rendőr a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jelenlegi adatok szerint a buszon utazó rendőrök közül 3 fő súlyosan és 12 fő könnyebben sérült meg.

A helyszínelés továbbra is teljes útlezárás mellett folyik.