Két bor lesz 2019-ben Kecskemét Város Bora

Vissza a címlapra
Két bor lesz 2019-ben Kecskemét Város Bora

Négy termelő tizenöt bora küzdött a Kecskemét Város Bora címért idén. Borászati szakemberek, oktatók a vendéglátás és a város képviselői választották ki csütörtökön a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet konferencia termében, hogy melyik bor kapja a 2019-es elismerést - tudósított a hiros.hu (Fotók: Komlós József JR)

- A városnak legyen értékes bora, erre igenis szükség van. Mert ha bárki bármikor betér ebbe a városba, tudja, hogy ennek a térségnek igenis finom borai vannak - ezekkel a szavakkal indította útjára a csütörtöki bormustrát Kocsis Pál a Mathias János Borrend nagymestere.

A Város Bora címért csak olyan borász indulhatott aki Kecskeméten és környékén a Hegyközségnél bejegyzett termelőként dolgozik. További feltétele volt a nevezésnek, hogy a Kecskemét és kistérsége Városi Borversenyen jó vagy kiváló eredményt szerzett március végén. Ezen az előválogatón 16 termelő 69 mintával nevezett idén. A versenyen és a mai megmérettetésen is a régióra jellemző fajták a kövidinka, az arany sárfehér, valamint a cserszegi fűszeres domináltak.

Napjainkban, amikor a mennyiségi bortermelés helyett a minőség kap egyre inkább nagy hangsúlyt, különösen nagy szerepe van a borászoknak akik igyekeznek a régió borkultúráját újraéleszteni mondta köszöntőjében Gaál József alpolgármester, a zsűri egyik alelnöke.

Végül holtversenyben két bor is elnyerte a Kecskemét Város Bora címet. A győzteseket április 26-án mutatják majd be a Hírös Agórában.

(szöveg: hiros.hu)

Galéria (16 kép)

Összes kép letöltése