Képzelet, valóság, színek, grafikák - alkotói pályázat eredményhirdetése Kecskeméten

Vissza a címlapra
Képzelet, valóság, színek, grafikák - alkotói pályázat eredményhirdetése Kecskeméten

Idén több mint száz pályamű érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatára Bács-Kiskun megye egész területéről. A márciusban meghirdetett pályázatra, tűzoltói beavatkozásokat bemutató műveket vártak a szervezők. A színes rajzok, festmények - és egyéb leleményes technikával készült remekművek - azt tükrözik, hogy a gyermekek fantáziájának semmi sem szab határt. Az óvodások és az iskolások is színvonalas, mozgalmas és igen sokféle témát feldolgozó képet, grafikát készítettek.

A szakmai zsűri tagjai több soron nézték át az alkotásokat, válogattak, sorrendet állítottak, majd újabb sorrend következett. Nem volt könnyű dolguk, összetett szempontrendszer szerint értékelték a műveket. Egyes alkotásoknál a kép mozgalmassága nyomott többet a latba, míg másik képnél a színvilága, vagy épp a fekete-fehér kifejezésmódja juttatta tovább a rajzot. Azonban a gyermeki látásmód minden egyes művészi munkát egyedivé tett. A kreativitás és változatosság, a meseszerű megjelenítés, vagy a valóság már, már teljes mértékű visszaadása egyaránt megjelent a művekben. A gyermekek izgatottan várták az eredményhirdetést és azt, hogy mikor hallják meg a nevüket.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes megyei igazgató, a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A megyei bíráló bizottság elnöke Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója volt. A bizottság elnöke és a bizottság tagjai - Dr. Rosta Szabolcs, a Katona József Múzeum igazgatója és Jámbor Csaba, a Gong FM programigazgatója - hosszas egyeztetést döntött a díjazottakról.

IDE kattintva tekinthetik meg az eredményeket és a képgalériát!