Kecskeméti TE - Közösen ünnepeltek a birkózók és a súlyemelők

Vissza a címlapra
Kecskeméti TE  - Közösen ünnepeltek a birkózók és a súlyemelők

Kecskeméti TE két szakosztálya - a birkózók és a súlyemelők - rendhagyó módon közösen tartották évértékelő vacsorájukat.

Kellemes meglepetéssel kezdődött a rendezvény: Dunai Johanna súlyemelő dallal köszöntötte sporttársait, majd az eredmények ismertetése következett.

Bálint Csaba vezetőedző ismertette a súlyemelők eredményeit, akik hét egyéni országos bajnoki címet, három ezüst és két bronzérmet szereztek az országos bajnokságokon 2017-ben. Harmadik éve nyerik a Csapatbajnokságot, a szakosztály rangsorban is első helyen végeztek, valamint a legeredményesebb szakosztály lett az országos bajnokságok éremtáblázatán.

Nemzetközi szinten is eredményes évet tudhatnak maguk mögött a súlyemelők, hiszen Árva Cintia U15 Európabajnoki 8. helyezett Kmegy Máté U20 EB-n 14. helyezett, Kasza Adrienn pedig Masters olimpiai és világbajnok lett. Mindeközben Árva Cintia tavaly kilenc alkalommal írta át az országos csúcsokat U15 és U17 korcsoport 53kg-os és 58kg-os súlycsoportban.

A kiemelkedő eredmények mellett Bálint Csaba szakosztály létszámnövekedéséről is beszámolt, Takács Erika vezetésével 8-10 fiatal bontogatja szárnyait a súlyzók világában.

Tihanics Tibor a birkózók vezetőedzője vette át a szót, aki szintén nagyon eredményes évről tudott beszámolni. Csapatuk NB I. csapatbajnoki bronzérmet nyert és állhatott a dobogó harmadik fokára. Bognár Erika lett az Év Utánpótlás Női Birkózója, mely kadett európabajnoki címének, világbajnoki bronz érmének és magyar bajnoki címének köszönhető. Román Tamás az U23 magyar bajnoki cím mellett U23 EB ötödik helyezettje lett.

A birkózó szakosztály is több mint egy tucat érmet szerzett az országos bajnokságokon, szakosztályi rangsorban pedig bekerült az 1-10 egyesület közé.

Tihanics Tibor elmondta, hogy nagyon fontos dolognak tartja egy egyesületen belül a szakosztályok jó kapcsolatát, és azt, hogy a sportolók ismerjék egymást és eredményeiket.

Nemcsak az ünneplésben, hanem a hétköznapokban is szoros kapcsolat van a két szakosztály között, ha van lehetőség közösen pályáznak, hogy fejleszteni tudják az egyesületet.

"Biztos vagyok benne, hogy folytatódik az eredményes együttműködés a két szakosztály között, hiszen már az elmúlt évben is megmutatkozott az eredménye" - mondta Bálint Csaba.

Az eredmények bemutatása után vacsorával és tánccal zárult az este.