Kecskeméti szakács a 12 legjobb magyar szakács között

Vissza a címlapra

Szeptember 15-én kiderült, hogy kik vehetnek részt a magyarországi Bocuse d'Or selejtezőn. A világ legnagyobb és legrangosabb szakácsvesenyére augusztus 15-ig lehetett pályázni. A zsűrinek nehéz dolga volt, mert 19 érvényes pályázati munka közül kellett a legjobb 12-t kiválasztaniuk.

Ők azok, akik részt vehetnek a magyarországi selejtezőn, decemberben. Innen 4-6 fő megy tovább a magyarországi döntőbe, amit februárban tartanak, és ahonnan már csak a legjobb juthat tovább a májusi, "igazi" versenybe, a Bocuse d'Or európai döntőjébe, amelynek idén Budapest ad otthont. A világdöntő, amit kétévente rendeznek meg, Lyon-ban lesz, 2017-ben.

A 12 legjobb magyar szakács:

Domján Richárd - Bock Bisztró, Budapest

Győrffy Árpád - Kollázs, Four Seasons, Budapest

Katona András - 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság

Kovács Attila - Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét, Jókai u. 15.

Mizsei János - Mák Bisztró, Budapest

Molnár Péter - Johanna Maier Filzmoos, Ausztria

Pohner Ádám - Olimpia Étterem, Budapest

Sándor Rodrigo - Costes Downtown, Budapest

Sipos András - NU bistro, Budapest

Sugár Róbert - Kistücsök Étterem, Balatonszemes

Szabó László - Helyszíni szolgáltatások, Sodexo

Volenter István - 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár

(Forrás: mindmegette.hu)