Kecskeméti Református Egyházközség: 4 akkordos dicsőítő egyveleg

Vissza a címlapra

A ma (2021. február 1-jén)18 órakor tartott klippremieren bemutatott felvétel különlegessége, hogy 4 akkordból áll a zene, és a 4 akkordra több dalt is ráénekeltek, játszottak a zenészek.

Nagy Henrietta, aki énekel és kitalálója is a videónak ezt írta: "A 4 akkordos dicsőítő egyveleg I I 4 chord worship mash up "Ha napfényes az életem... ha az út a pusztában vezet..."

"Talán ez az ellentétpár fejezi ki a legjobban azt, amit most megélünk az életünkben: a körülmények változnak, néha új szelek fújnak, néha csak pangás van, máskor pedig pörög az élet és minden fantasztikus.

Most talán kicsit nehezebb időket élünk, a vírus következményei nem kerülnek el bennünket sem, megtépázza a kapcsolatainkat, a lelki békénket, az egzisztenciánkat. Hiszek abban, hogy akár könnyű és boldog időkben, akár az olyan nehéz időkben, aminek nem látom a végét, nem tudom a célját vagy nem értem miért ez történt velem lehet Istenhez szólni és neki hálásnak lenni, azért amink van. Ez az összeválogatás, amellett, hogy egy egyszerű, modern és közérthető formában szólal meg, tele van ezzel a hálával!"

A négy akkord mellett a dal legfontosabb üzenete a hála! Az a hála amelyet minden helyzetben érezhetünk Isten iránt, akár napfények az élet akár a pusztában vezet az utunk!

A válogatásban szereplő dalok:

• Matt Redman: Áldom Szent neved

• Phil Wickham: Jézus Úr a mennyben

• Tim Hughes, Ben Cantelon: Gyönyörű nap

• Chris Tomlin és Matt Maher: Kegyelmed elég

• Marty Sampson: Rám találtál

• Rend Collective: Országod jöjjön el

• Jonathan David Helser és Melissa Hesler: Nem tart fogva semmi már

Ének: Tóth Luca és Nagy Henrietta

Ének és gitár: Riczu Péter

Kép és hang: Papp Attila Gyula - PappVideo