Kecskeméti konferencia: A család jövője, a jövő családja

Vissza a címlapra
Kecskeméti konferencia: A család jövője, a jövő családja

A család jövője, a jövő családja címmel tartottak konferenciát szerdán a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. Az előadások után kerekasztal-beszélgetésre került sor - tudósított a hiros.hu. A konferencián Kecskemét városvezetésétől Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő és Leviczky Cirill önkormányzati képviselő voltak jelen.

Mit kell tenni, hogy egy civilizált világban és családban élhessünk? Erről szólt a konferencia, ahol a résztvevők tabuk nélkül beszélhettek arról, milyen az ideális családmodell, hogyan kell felkészülni a szülői szerepre, mit kell tenni az anyának és az apának ahhoz, hogy gyermekeik szeretetben nőjenek fel, és mit vigyenek magukkal ahhoz, hogy majd szülőkként ők is a lehető legjobb példával szolgáljanak gyermekeik számára.

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban tartott konferencián prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, habil dr. Papp Miklós, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Morálteológiai Tanszékének vezetője és dr. Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet stratégiai és koordinációs elnökhelyettese tartott előadást.

Az előadások után kerekasztal-beszélgetésre került sor dr. Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola igazgatója, Kis János evangélikus lelkész és Ivanics Zoltán plébános részvételével.

(Forrás: hiros.hu)