Kecskeméti klippremier a reformáció napjára

Vissza a címlapra

A reformáció napja több protestáns egyházban október 31-én tartott ünnepnap, annak emlékére, hogy a hagyomány szerint 1517-ben ezen a napon függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom ajtajára a bűnbocsátó levelek árusításával kapcsolatos 95 tételét. Kecskeméti református fiatalok most ezzel a dallal nem csak a reformáció napját, hanem a vírusjárvány miatt idén rendhagyó módon ősszel konfirmálókat is köszöntik.

A dal szövege a képi tartalommal együtt némi áthallással bír. Érdekes párhuzam látható és hallható a klipben, a múlt, a templomfelújítás előtti, alatti, és a megújult kecskeméti templom egyszerű szépségében. Ez a megújulási folyamat szépen rímmel a reformációra, és a saját életünkre is. Egy újítás, megújulás ami az evangélium ereje által, egyházunk, templomunk és saját életünk megújulását hozza elénk.

A cikk elején, a bevezetőből is kiderült, hogy ebben az évben a megszokottól eltérően nem pünkösdkor tettek bizonyságot a kecskeméti fiatalok a hitükről, hanem most, a reformáció ünnepéhez közel konfirmáltak a városi hittanoktatásban, valamint a református általános iskolában és a gimnáziumban tanuló diákok.

A konfirmáció előtti héten az igehirdetések keretén belül énekelték ezt a szép dalt Nagy Ilona Henrietta lelkésznő vezetésével. Így kézenfekvő volt, hogy a konfirmációra való felkészülési sorozat szép emlékeként ezzel a dallal kedveskedjenek nekik, és a kecskeméti gyülekezet tagjainak is: Itt vannak a legjobb helyen.

Mennyire nagy szüksége van manapság erre az embernek: tudni, hogy a világjárvány idején is támaszkodhat testvéreire, barátaira, gyülekezetére, és mindenekelőtt a Mennyei Atyára.

Dalszerzők: Nyári Attila és Hellinger András

Ének, gitár: Nagy Ilona Henrietta

Hang, Klip: PappVideo