Kecskeméten győztünk a Dorog ellen

Vissza a címlapra
Kecskeméten győztünk a Dorog ellen

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a Dorogi FC-t fogadta. Sokáig úgy tűnt, nem jutnak dűlőre a csapatok, de az utolsó negyedórában Szalai Gábor és Tóth Barna is betalált.

Nem volt könnyű helyzetben csapatunk, hiszen Szalai Józsefre és Lukács Dánielre sem számíthatott Szabó István, ami csökkentette a variációs lehetőségeket támadásban. A 4. percben így is megvolt a helyzetünk, egy szöglet után Tóth Dániel lőhetett 15 méterről, Mursits azonban leért erre a bal alsóhoz. A folytatásban kiegyenlített volt a mérkőzés, kevés lehetőség alakult ki, egyedül a 16. percben jegyezhettünk fel egy újabb Tóth próbálkozást a tizenhatos bal csücskéről, de ez a rövid alsó mellé ment. A 30. percben Hadaró szúrt rá egy szabadrúgást 16 méterről, de pont Mursits kezeibe lőtt, majd a 38. percben Bartha tüzelt fölé Buna előkészítése után.

A második félidőben mindkét csapat cserékkel igyekezett meghúzni a váratlant, Szabó István is kettőt cserélt a szünetben, de nem igazán volt benne a gól a meccsben. Pontozással talán mi álltunk közelebb a vezetés megszerzéséhez, de a kisebb sanszok során a dorogi védelem jól állt a lábán. A 75. percben Tóth Dániel jobb oldali nagy bedobását Szalai Gábor csúsztatta a rövidbe öt méterről (1-0). Szervezetten futballozott a csapat ezután is, majd öt perccel a vége előtt le is zártuk a találkozót. Nagy centerezése után Tóth Dániel lövését még bravúrral védte Mursits, de a kipattanó után pontosan centerezett a kecskeméti támadó, majd Tóth Barna az ötös vonaláról a jobb alsóba lőtt jobbal (2-0). A hajrában ugyan még Lőrincz fejesével szépíthetett volna a Dorog, de újabb gól már nem született.

KTE HUFBAU–Dorogi FC 2–0 (0–0)

Kecskemét, 700 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Sinkovicz Dániel, Rózsa Dávid)

KTE: Varga B. – Buna (Katona, a szünetben), Gál Sz., Szabó A., Szalai G., Hadaró (Grünvald, a szünetben) – Vágó L. (Marsa 89.), Bartha (Szuhodovszki 71.), Nagy K. – Tóth B. (Puskás Z. 92.), Tóth D. Vezetőedző: Szabó István

DFC: Mursits – Kárász, Keresztes, Izing, Papp M. – Lénárt (Lőrincz 81.) – Oldal (Csillag 71.), Szerencsi, Hajdú R. (Barna G. 71.), Szedlár (Girsik 71.) – Szabó L. (Pálinkás 86.). Vezetőedző: Fenyvesi László    

Gólszerző: Szalai G. (75.), Tóth B. (85.)

Sárga lap: Hadaró (32.)

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Sok problémával küzdöttünk a héten, de a bajnokság ezen szakaszában ezzel már minden csapatnak számolnia kell, hogy vannak hiányzói. Mi is elvesztettük Lukács Dánielt és Szalai Józsefet, akik meghatározó játékosaink. Akik a helyükre léptek nagyszerűen futballoztak ugyanakkor. Az első félidőben ült az ellenfél taktikája, a Dorog mélyen védekezett, ebből próbált kontrázni, amire számítottunk. Ez a nálunk sokkal jobb csapatoknak is fejtörést okoz. Érthető, ha a szurkolóink azt szeretnénk, hogy gyors gólokat szerezzünk, de van jó ellenfél, jó taktikával, aki ellen türelmesen kell futballozni, ezt ma is láthatta mindenki. Az első félidőben nem voltam elégedett, nem volt megfelelő a játékunk, de a problémákat a szünetben rendeztük. A második félidőben már a helyzetek száma, illetve a játék képe alapján is megérdemelten nyertünk. Nyomás alá tudtuk helyezni a Dorogot, idő kérdése volt, mikor találunk be. Ma is kiderült, hogy időnként változtatni kell az elképzeléseinken, ma például nekünk kellett beszorítani az ellenfelet. Örülök a győzelemnek, sokat tettek érte a játékosok, most mér készülünk a tiszakécskei mérkőzésre.

Fenyvesi László, a Dorogi FC vezetőedzője: – Sajnálom, hogy olyan szituációból kaptunk ki, amire egész héten készültünk. Folyamatosan a rögzített helyzeteket elemeztük, erre pont egy nagy bedobásból kerültünk hátrányba. Utána kintebb jöttünk, aminek következtében egy kontra végén megkaptuk a második gólt. Bosszús vagyok, mert ebben a meccsben benne lehetett volna egy pont. Több olyan sanszunk is volt labdaszerzések után, amikből helyzeteket kellett volna kialakítanunk, az utolsó jó passzok viszont hiányoztak.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu