Kecskemét adott otthont a DiReKt EXPO 2019 rendezvénynek

Vissza a címlapra
Kecskemét adott otthont a DiReKt EXPO 2019 rendezvénynek

Zsúfolásig megtelt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal földszinti nagyterme, ahol a Miniszterelnökség és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szervezésében rendezték meg 2019. október 2-án, szerdán a Digitális Reform a Kormányablakban elnevezésű programot.

A DiReKt EXPO 2019 rendezvényen dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség államtitkára, Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és dr. Gellén Márton, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára köszöntötték a megjelenteket.

Dr. Tuzson Bence meglepetésre meglehetősen magabiztos tájékozottsággal beszélt röviden a megjelenteknek bevezetőjében Kecskemét múltjáról, jelenéről, történelméről, neves polgárairól, szecessziós épületeiről. Majd így fejezte be mondanivalóját:

- A kormány támogatja a településeket, ha egy településben van erő és van akarat. Kecskemétben pedig van erő és van akarat. Harmónia van a város múltja, jelene, és jövője között, amiért gratulálok a polgármester asszonynak.

Mint a konferencián elhangzott a kormányhivatalokban egy új korszak kezdődött az elektronikus ügyintézés és a digitalizáció területén. A fejlesztések során hatékonyabban működő, ügyfél centrikus és szolgáltató állam megerősítése a cél, összhangban a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020-ban megfogalmazottakkal. Az átalakulás és az innovatív megoldások a közszolgáltatás terén hozzájárulnak Magyarország Kormányának célkitűzéseihez, és elősegítik a magyar közigazgatás megújítását, konszolidálását.

A plenáris ülés előadásai olyan aktuális és közérdeklődésre számot tartó témákkal kezdődtek, mint a Kormányhivatali informatikai rendszerek működés-fejlesztésének elmúlt években elért sikerei, és az informatikai innovációk megújuló hazai szervezetrendszere, valamint az ehhez kapcsolódó legfontosabb változásokat is ismertették az előadók. Emellett a rendezvényen helyet kapott a Kormányhivatalokban igényelhető a Családvédelmi Akciótervben meghirdetett támogatási rendszer is.

A délutáni programot Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitányának a rendezvény házigazdájával folytatott tudományos "stand-up" előadása és beszélgetése indítja. Ezt követően a Magyar Posta bemutatja a Postai Azonosított Küldemények Követése nevű projekt eddigi legnagyobb, levélfeladásokhoz kapcsolódó fejlesztését, kitérve a jövőben várható újításokra is.

A plenáris üléssel párhuzamosan szakmai előadásokat tartottak az épület tárgyalótermeiben. Mindeközben a nagyterem előtti aulában és a félemeleten a fejlesztők és partnerek kiállításai voltak tekinthetők, lehetőséget adva a szakmai konzultációra és baráti beszélgetésekre is.

Galéria (30 kép)

Összes kép letöltése