Kecskemét - 10 éves a Gondviselés Háza Családok Átmeneti Otthona

Vissza a címlapra
Kecskemét - 10 éves a Gondviselés Háza Családok Átmeneti Otthona

Kecskemét – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Családok Átmeneti Otthona megnyitásának 10 éves évfordulója alkalmából szervezett szakmai műhelyt kedden délelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja.

A szakmai programot megnyitotta, valamint köszöntötte a résztvevőket Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere. Egyúttal megköszönte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat családsegítő tevékenységét.

Mint elhangzott: az elmúlt 10 évben 150 család került be a kecskeméti átmeneti szállásra, ahol a hét lakószobában egyszerre összesen 21 fő elhelyezésére van lehetőség. A rászorulóknak 12 hónapra biztosítanak szállást (ez további 6 hónappal meghosszabbítható) a bútorozott lakószobákban, melyekhez emeletenként egy-egy közös fürdőszoba áll a lakók rendelkezésére.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Családok Átmeneti Otthonában élőknek ágyneműt, törölközőt, mosó- és tisztítószert is biztosítanak. Szükség esetén pedig ebéddel, illetve élelmiszerrel, ruhapótlás, kríziscsomag nyújtásával, továbbá orvosi ellátással, jogász és pszichológus bevonásával támogatják a bajba jutott családot. Az elmúlt évben Kecskeméten 28 személy jutott be az átmeneti otthonba, akik közül húszan a kríziskezelésnek köszönhetően már el is hagyhatták a szállást.

- Ez a támogatói tevékenység az, aminek a sikerét és eredményeit valójában nem is lehet számokban kifejezni – mondta megnyitó beszédében Szemereyné Pataki Klaudia. – Hiszen hogyan is tükrözhetnék vissza a statisztikai számok egy-egy ember, család életében azt a pillanatot, amikor hirtelen teljesen kilátástalan lesz körülöttük a világ, és azt sem tudják kihez forduljanak, kitől kaphatnának segítséget. Majd pedig ezt a segítséget itt az ellátás keretében önzetlenül biztosítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Köszönetét fejezi ki Kecskemét Önöknek, ezért a munkáért.

A mai szakmai műhely további programjában – amelyen részt vett Nemcsik Mátyás, a 3-as számú VK Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje is - Szakolczai Krisztina, a Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője, és Balázs Katalin családgondozó számoltak be a Családok Átmeneti Otthonában folyó munkáról. Majd közösen felkeresték a Gondviselés Háza Családok Átmeneti Otthonát.