Katonások tartottak előadást a Vásárhelyi iskolában

Vissza a címlapra
Katonások tartottak előadást a Vásárhelyi iskolában

A Kecskeméti Katona József Gimnázium tanulói tartottak előadást és foglalkozást a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos diákjainak. (Fotók: Vincze József)

Mint elhangzott, kutatásuk lényege ízeltlábúak gyűjtése, beazonosítása, preparálása volt. Mikroszkóp segítségével megfigyelték a gyűjtött rovarokat, esetenként pedig fényképeket készítettek róluk. Másrészről feltérképezték Móricgát elhagyatott tanyáit, megbecsülték a területeket és beazonosították az itt található kultúrfajokat. Segítségül szakkönyvek és egy számítógépes adatbázis állt a rendelkezésükre.

Az elmúlt hónapban jártak a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolában, ahol 6. osztályos tanulóknak számoltak be kutatási eredményeikről. Ezt követően a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban a középiskolai korosztály érdeklődését igyekezték megnyerni.

Most a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tartottak előadást hetedikes tanulóknak. Az utolsó állomásuk pedig a Szegedi Tudományegyetem Ökológiai Tanszéke lesz.