Katonás futsalosok jutottak az országos döntőbe

Vissza a címlapra
Katonás futsalosok jutottak az országos döntőbe

A héten több sportágban is rendeztek országos elődöntőket, megyei döntőket a Diákolimpia keretén belül - tudósított a KeSport.

Kedden a Bolyai Gimnázium leány kézilabdacsapata második helyen végzett a Kecskeméten megrendezett Diákolimpia országos elődöntőn. A lányok a tavalyi országos harmadik helyezett Debreceni Ady Endre Gimnázium csapatát fogadták.

Egy nappal később Kiskunhalason a Kertvárosi Általános Iskolában rendezték a Játékos Sportverseny Diákolimpia megyei döntőjét. Kecskemétet két iskola képviselte, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája, valamint a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagintézménye. A legkisebbeknek megrendezett Diákolimpia az atlétika, torna és a labdajátékok játékos egyvelegét foglalja magába és kiváló felkészülést biztosít a sportági alapok elsajátításához. A versenyt a házigazda Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola nyerte.

Végeredmény:

1. Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola

2. Solt, Vécsey Károly Általános Iskola

3. Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

4. Kiskunfélegyháza, Darvas József Általános Iskola

5. Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája

Csütörtökön Kiskőrösön, a városi sportcsarnokban zajlott a IV. korcsoportos futsal Diákolimpia megyei döntője. Ez a versenysorozat az egyik legtöbb csapatot megmozgató sportágnak számít az egész diákolimpiai rendszerben. Az idei, 2016/2017-es tanévben 41 csapat nevezett a versenysorozatra, és a legjobb hat juthatott a döntőbe. Izgalmas csatákban, hat közel azonos képességű csapat küzdött meg egymással. A Katona Gimnázium csapata képviseli Bács-Kiskun megyét a 2017.02.11-12-én Zalaegerszegen rendezendő országos döntőn.

Végeredmény:

1. Kecskeméti Katona József Gimnázium

2. Kiskőrös, Bem József Általános Iskola

3. Kiskunhalas, Felsővárosi Általános Iskola

4. Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola

5. Baja, Szent László ÁMK

6. Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája.

(KeSport)