„Kamara a vállalkozásokért” címmel szabadon választható tantárgy indult a Neumann János Egyetemen

Vissza a címlapra

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen indított „Kamara a vállalkozásokért" néven exkluzív, szabadon válaszható tárgyat 2020 szeptemberétől. A kurzus hallgatói a GTK oktatóitól, valamint a megye sikeres üzletembereitől és gazdasági szakembereitől tanulhatják meg az üzleti ötletek megvalósításának és egy vállalkozás elindításának a mesterfogásait. Az első képzési alkalmon Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kecskemét alpolgármestere, a Szimikron Ipari Kft. elnöke és Bedzsula Bálint, a tantárgy GTK-s oktatója és házigazdája tartott előadást.

A tantárgy indítását több hónapos munka előzte meg, hiszen nem csak a tematikával és a tartalommal kapcsolatban volt szükség több egyeztetésre, hanem a kari és kamarai előadókat, mentorokat is ki kellett választani. Gaál József a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az előadását megelőzően hírportálunknak elmondta, hogy a kamara számára rendkívül fontos, hogy az önálló ötletekkel, vállalkozói ambícióval rendelkező fiatalok már tanulmányaik idején megismerjék a kamara által nyújtott szolgáltatásokat. Végzett szakemberként elképzeléseik megvalósításának kezdetén és később is számos területen tudják majd a kamara cégük fejlődését segíteni. A kamarával könnyebb felfedezni azokat az értékeket, mint például a kapcsolati tőke és a szakmai tapasztalat, amit az előadói vállalkozói közösség nyújthat majd a számukra.

A tantárgy készségfejlesztési módszere a tapasztalati tanulás, így a hagyományos számonkérési módszerek teljesítése helyett a félév során folyamatos egyéni és csoportos munkát kell végezniük a résztvevőknek. A kurzus teljesítésével a hallgatók képessé válnak a vállalkozásindítás feladatainak elvégzésére. Ugyanakkor a tantárgy alapvető küldetése a hallgatók látásmódjának formálása, hogy reális karrier-alternatívaként tekintsenek a vállalkozóvá válásra a jövőben.