Juhokat tenyészt egy Kecskeméthez közeli tanyán a Barátok közt egykori sztárja

Vissza a címlapra
Juhokat tenyészt egy Kecskeméthez közeli tanyán a Barátok közt egykori sztárja

Családjával és több tucat állattal osztja meg a 21 hektáros birtokát Csapó Virág. A Barátok közt egykori Novák Évája három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a városi életet, és önfenntartó gazdálkodásba kezd. Egy tucat rackajuhhal, három lóval, cicával, kutyával, és megannyi tyúkkal, kakassal él a Kecskeméthez közeli tanyáján Csapó Virág - írta meg a Bors.

A Barátok közt egykori Novák Évája a kilencvenes években több mint öt évig szerepelt a népszerű sorozatban, ám három évvel ezelőtt hatalmas lépésre szánta el magát.

- Huszonévig Kaposváron, majd pedig Kecskeméten éltünk egy albérletben. Talán a családom nevében is mondhatom, hogy megelégeltük az ottani életet, ezért egy nyugodtabb környéken kezdtünk el házakat nézni, és végül egy 21 hektáros tanya mellett döntöttünk - kezdte a Borsnak Csapó Virág, aki egyenesen rajong a gazdaasszonyéletért, és az állataiért, akik minden percben a színésznő nyomába erednek.

- A tyúkjaim legalább annyira hűségesek, mint a kutyák. Koko a kedvencem, mert állandóan a nyomomban van, de egyébként nem teszek különbséget az állataim között, Shakira, Madonna és Selena Gomez is ugyanúgy a szívemhez nőtt - mondja nevetve Virág, aki azonban cseppet sem tréfál, a tyúkjai ugyanis tényleg a világhírű popénekesnők után lettek elnevezve.

- Egyébként még számtalan kakasunk és rackajuhunk van, utóbbi eladásából fedezzük a következő évi ellátmányt. Igyekszünk önfenntartó életét élni, de ez sajnos még nem teljesen valósult meg.

Többnyire a szomszédoktól, a környéken élő termelőktől szoktunk vásárolni, és igyekszünk mindent magunk megoldani.

- Igaz, rengeteg munkával jár, hiszen nem egyszerű ennyi állatot ellátni, és egy hatalmas tanyát fenntartani, de minket ez tesz boldoggá. Így élünk mi - fűzte hozzá a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színésznője, aki a családja és a gazdálkodás mellett a hivatásának szenteli az életét.

- Jelenleg négy darabban is játszom a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A Chicagóban, az Illatszertárban, a Ballada a 301-es parcella bolondjáról című darabban, valamint a Gardéniában. Úgyhogy nem unatkozom, két órát ingázom naponta a színház és a tanya között, de így teljes az életem.

(Bors)