Jó iramú döntetlen a Rukh ellen

Vissza a címlapra
Jó iramú döntetlen a Rukh ellen

A nyári felkészülés második edzőmeccsén az ukrán Rukh Lviv volt az ellenfelünk Szlovéniában. Fordulatos, 2x60 perces találkozón végül nem bírtak egymással a csapatok.

Varga, Lukács, Derekas, Helmich, Zeke, Molnár és Banó-Szabó sem lépett pályára kisebb problémák miatt, ennek ellenére 2x60 perces találkozót játszottunk a terveknek megfelelően. Jól kezdtünk, több lövésünket is blokkolta az ukrán védelem, majd az 5. percben a Rukh is próbálkozott egy távoli kísérlettel már. Az első húsz perc inkább mezőnyharcot hozott, a 24. percben Zsótér szabadrúgása járt legközelebb a gólhoz, centikkel tekert a bal felső mellé. A 29. percben szép akciót vezettünk, Májer lövése azonban kijött a kapusról, a kipattanót pedig fölé bombázta Szűcs. Májer három perccel később újra lőtt, ezúttal sem tudott túljárni a kapus eszén. A 40. percben egy helyezkedési hibát követően ziccerbe került a Rukh, amit gólra is váltottak az ukránok (1-0). Gyorsan jött viszont az egyenlítés, öt minutummal később Májer és Kovács játszott össze, utóbbi beadását Pálinkás pörgette a léc alá (1-1). Kovács ezután két fejessel is jelentkezett, de nem ért célt, közvetlenül a szünet előtt azonban kitűnően tekert a hosszúra egy szögletet, amit Katona fejelt a rövidbe (1-2).

A második félidőre kicserélődtek a csapatok, folyamatosan jöttek a cserék is mindkét oldalon, de az iram nem változott. A kapuk előtt talán kevesebb veszély alakult ki elsősorban, de a 88. percben Kovács Kolos, majd két perccel később Pálinkás is gólt szerezhetett volna aztán. A hajrában több lövéssel is kísérleteztek az ukrán játékosok, ám végül egy lesgyanús indítás után találtak be, támadójuk jól vette át a labdát, majd elpöccintette azt Pálfi mellett a 110. percben (2-2). A hajrában még volt egy sanszunk a győzelemre, Meszhi próbálta ballal kapura húzni a labdát, de fölé lőtt, így maradt a döntetlent.

Rukh Lviv – Kecskeméti TE 2-2 (1-2)

Felkészülési mérkőzés

KTE: Kersák – Szűcs K., Szabó A., Belényesi, Katona, Kotula – Zsótér, Vágó, Kovács B. - Májer, Pálinkás.

Csere: Pálfi, Polyák, Papp M., Leoni, Nagy K., Nikitscher, Kovács K., Vattay, Meszhi

Gólszerzőink: Pálinkás, Katona

A Rukh Lviv elleni 2-2-es döntetlen után vezetőedzőnk, Szabó István értékelte a látottakat.

– Szokatlan körülmények közé kerültünk hirtelen, hiszen a hegyekben pulcsiban és kabátban voltunk így a nyár közepén végig. Nagyon örültem ugyanakkor a mutatott játéknak, főleg annak tükrében, hogy különböző okok miatt összesen hatan hiányoztak ezúttal. Nem volt egyszerű így a már lekötött 120 perces meccset ennyi játékos között leosztani, mert voltak olyanok, akiknek 60 percnél többet kellett játszania. Komoly csapattal találkoztunk, hátrányból is fordítani tudtunk, tulajdonképpen a 110. percig vezettünk is, igaz, akkor már öt fiatal is egyszerre volt pályán nálunk. Ez nem probléma, pont ezért is szoktam mindig mondani, hogy itt nem az eredményen van hangsúly. Ellenfelünknek is voltak lehetőségei, de az már látszik, hogy kezd összeállni az együttes védekezésünk, abból a támadásaink. Négy edzés után különösen örülök annak, hogy ilyen színvonalas mérkőzést tudtunk játszani, csak gratulálni tudok a fiúknak. Csütörtökön regeneráló napunk lesz, a terhelésnek megfelelően osztottuk fel három csoportra a keretet. Délután lesz lehetőség egy kicsit pihenni, aztán pénteken újabb két edzés, szombaton pedig edzőmeccs jön – értékelt Szabó István.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu