Ismét vérüket adták a BÁCSVÍZ munkatársai

Vissza a címlapra
Ismét vérüket adták a BÁCSVÍZ munkatársai

A BÁCSVÍZ Zrt. vezetése számára a magas színvonalú víz- és csatornaszolgáltatás, valamint az egyéb szakmai tevékenységek mellett rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás is. Ennek keretében több éve szerveznek önkéntes véradó napokat a cég Izsáki úti központjában, ahova ilyenkor a többi üzemmérnökségről is várják a munkatársakat. Az idei első, összességében huszadik véradást április 16-án, kedden tartották meg.

A Magyar Vöröskereszttel közös szervezésben, 2008 februárjában történt az első BÁCSVÍZ-es véradás. Azóta már hússzor adtak vért a cégnél, és alkalmanként nem egyszer akár nyolcvanan-kilencvenen is a jó ügy mellé álltak.

A víziközmű szolgáltató több elismerést is kapott az elmúlt években ezért a társadalmi tevékenységért. 2013-ban a Véradóbarát munkahely címmel tüntették ki a BÁCSVÍZ Zrt-t, több munkatárs pedig a Bács-Kiskun Megyei Vöröskereszt elismerésében részesült kiemelkedő véradói tevékenységéért.

Ezúttal is sokan, 55-en jelentkeztek, hogy vérükkel rászoruló embertársaiknak segítsenek. Egy-egy donortól ezúttal is négy és fél deciliter vért vettek le.

Ez a mennyiség három alkotórészével, a plazmával, a trombocitával és a vörösvérsejtekkel három ember életét mentheti meg. Az április 16-i véradáson így összesen több mint másfélszáz rászorulónak, például műtétre váró betegeknek, szülő nőknek, balesetek sérültjeinek segítettek a BÁCSVÍZ-esek.

Galéria (12 kép)

Összes kép letöltése