Ismét szemüveget ajándékozott a Kecskeméti Szent László Lions Club

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Szent László Lions Club évek óta végez rendszeres ingyenes látás vizsgálatot. A lions mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége ugyanis a látás védelme. Ezúttal 3 kecskeméti intézményt támogattak.

A Karol Wojtyla Barátság Központtal is évek óta tart fenn támogató kapcsolatot a Kecskeméti Szent László Lions Club. Sok más mellett évek óta ingyenes jogi tanácsadást nyújt számukra egyik klubtagjuk. Ennek kapcsán került képbe egy, tavaly még hajléktalan gondozottjuk, aki kimaradt a klub előző szűrővizsgálataiból. Számára a munkavállaláshoz nélkülözhetetlen eszköz a szemüveg, így a klub megfinanszírozta azt. Egy másik nélkülöző számára pedig az eltört szemüvegkeret megjavítását vállalták.

Továbbá az autizmus világnapjához közeledve szemüveget ajándékoztak az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Csodabogár Autizmussal és Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye három ellátottjának. (Felvételünkön)

A 2019-20-as lions évben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola teljes alsó tagozatát szűrte meg a klub. Most pedig a 2020-21-es tanév elsősei, azaz a legkisebbek kerültek volna sorra. Sajnos azonban a pandémia miatt nem lehetett a teljes osztályokat megvizsgálni, így a tanítók bevonásával célzottan választották ki azokat a gyerekeket, akiknek leginkább szükségük volt új szemüvegre. Végül 2021. március 31-én 4 kisgyermeket ajándékoztak meg.