Ismét sikeres volt a kecskeméti karrierexpó

Vissza a címlapra
Ismét sikeres volt a kecskeméti karrierexpó

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal immár 26. éve rendez állásbörzét a munkáltatók és munkavállalók megelégedésére. A szeptember 30-án véget ért eseményen 520 érdeklődő vett részt.

Az állásbörzét Gaál József, alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Cseh Tamás, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője és Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg.

A börzén 21 cég képviseltette magát és 44 munkakörre kerestek több mint 450 munkavállalót. Az eseményen kiállítóként részt vett a Kecskeméti Szakképzési Centrum is, ahol elsősorban betanított munkásokat és szakmunkásokat céloznak meg az állásajánlataikkal, de a szakközépiskolai végzettséggel és diplomával rendelkezők is megtalálhatják a számításaikat.

A munkáltatók a következő ágazatokat képviselték:

- Nehézipar: fékrendszerek gyártó, lökhárítók és egyéb műanyag szerkezeteket, alkatrészeket gyártó, gépipari és elektronikai komponenseket gyártó

- Élelmiszeripar: üdítőital, cukrászati, péktermék és konzervgyártó

- Könnyűipar: ruházati termékgyártó

- Szállodaipar és vendéglátás

- Rendvédelem, honvédelem

Hagyományteremtően már a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a rendezvényen nemcsak szervezőként vett rész, hanem munkaadóként is. Célunk, hogy a kormányhivatal feladataival is megismertessük a látogatókat.

Hivatalunk a munkavédelmi szakterület vonatkozásában is jelen volt a rendezvényen.

A kiállításon részt vevő munkáltatók számos önéletrajzzal távoztak az eseményről.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal