Ismét mellékutakat ellenőriztek Bács-Kiskun megyében a rendőrök

Vissza a címlapra
Ismét mellékutakat ellenőriztek Bács-Kiskun megyében a rendőrök

Most nem a gyorshajtók kerültek fókuszba Bács-Kiskun megyében, hanem ismételten a tehergépjárművek közlekedését ellenőrizték a rendőrök egy újabb akció során.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai – a helyi közlekedésrendészeti munkatársak bevonásával – fokozott ellenőrzést hajtottak végre 2022. november 3-án megyeszerte.

Az akció keretében elsősorban azt ellenőrizték, hogy a nehéz tehergépjárművek jogszerűen hajtottak-e rá a mellékutakra, de az egyéb jogsértéseket is szankcionálták a rendőrök.

Az ellenőrzés során az egyenruhások 30 olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik jogszerűtlenül használták a többszámjegyű utakat. Velük szemben összesen 305.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki, valamint egy sofőrt figyelmeztetésben részesítettek. Öt sofőr a biztonsági övet nem használta, nekik összesen 55.000 forint közigazgatási bírságot kell megfizetniük.

Öten pedig egyéb szabálysértést követettek el, nekik szintén összesen 55.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki. Egy sofőrt feljelentettek a rendőrök, mert a gumiabroncsok állapota nem felelt meg az előírásoknak. Hárman sebességtúllépést követtek el, egy sofőrt AETR szabályszegés – túlvezetés – miatt szankcionáltak, továbbá egy személygépkocsiról derültek ki olyan műszaki hiányosságok, amelyek eredményeként azt rendkívüli műszaki vizsgára berendelték.    

A nehéz tehergépkocsik mellékúton való közlekedését a KRESZ 48. § (15)-(17) bekezdése tartalmazza. Kérjük a járművezetőket, hogy mindenkor a jogszabályoknak megfelelően közlekedjenek, hiszen a szabályszegéseket egyszerűbb és olcsóbb megelőzni, mint később a büntetést kifizetni.