Ínycsiklandó gasztronómia és farsang a Kecskeméti Református Internátusban

Vissza a címlapra
Ínycsiklandó gasztronómia és farsang a Kecskeméti Református Internátusban

Kecskemét - A Kecskeméti Református Internátus diáksága évek óta különleges vacsora keretében ünnepli a farsangot. Ez a vacsora nemcsak azért más, mint a többi, mert a farsangi mulatságot koronázza, hanem azért is, mert ezen a napon a diákok maguk készítik el a gasztronómiai különlegességeket, saját receptjeik szerint. A főzés végén azután közel 120 „éhes száj" vállalkozik örömmel arra a nem mindennapi feladatra, mely szerint bizony maradéktalanul el kell fogyasztaniuk a társaik főztjét.

Ízelítő a csütörtök esti menüből: Tárkonyos gulyás, Baconos csirkemell, Hortobágyi húsos palacsinta, Narancsos kacsacomb, Marhapörkölt nokedlivel, Csúsztatott palacsinta, Rákóczi-túrós, Almarózsa, Sportszelet, Karamellás szelet. Talán jobb ha nem is folytatjuk a felsorolást, mert az olvasó bizonyára azonnal indul a konyhába...

Az ételeket „szigorú" zsűri bírálta, amely megfelelő szakmai kompetenciája alapján döntötte el, hogy kinek a főztje nyeri el a legízletesebb, legpikánsabb, legesztétikusabb, legérdekesebb rangot. A zsűri elnöke idén Mészáros János konviktusvezető volt, tagjai pedig a bibliakörök vezetőiből delegálódtak. Továbbá tagja volt Kuti József, az egyházközség elnöklelkésze, az intézményi lelkész és a diákönkormányzat elnöke is.

A vidám, ünnepi hangulatot az idén fokozta a diákönkormányzat kezdeményezése, mely szerint a vacsorára mindenkinek jelmezben kellett megjelennie. Az ötletes maskarákat a vacsora után diák-zsűri értékelte.

Ahhoz azonban, hogy csütörtök este önfeledt legyen a vacsora, majd az azt követő mulatság, fantasztikus logisztikai feladatot kellett elvégezniük a szervezőknek, és a főzésben résztvevőknek. Ennek keretében két napig sütöttek, főztek, terítettek, díszítettek, kóstolgatva a felnőtt élet szerepeit, feladatait.

- Ezalatt a két nap alatt igazán egy nagy családnak éreztük magunkat - mondta a fantasztikusan sikerült vacsora végén hírportálunknak Pálné Lencsés Szilvia internátusigazgató. - Egy kicsit mindenki figyelmesebb volt és többet látott a másikban, mint egy szobatársat vagy éppen egy nevelőt. Reméljük, hogy sok ilyen különleges alkalom valósul meg még a jövőre nézve is a Kecskeméti Református Internátus közösségében.