Internátusvezetők és nevelők országos konferenciája Kecskeméten

Vissza a címlapra
Internátusvezetők és nevelők országos konferenciája Kecskeméten

Kecskemét - Ezen a hétvégén a Magyarországi Református Egyház országos konferenciái helyszínévé vált Kecskemét. Mint megírtuk, itt tanácskoznak a református óvodapedagógusok, most pedig az internátusvezetők és nevelők részére rendezett országos konferenciáról adunk hírt, melynek a Kecskeméti Református Internátus adott helyszínt április 24-25-én.

Kuti József elnöklelkész nyitó áhítattal köszöntötte a résztvevőket Kecskeméti Református Internátusban, majd Szontágh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója nyitotta meg az alkalmat.

A konferencia tartalmi része elsősorban az oktatás-nevelés terén végbemenő változásokat célozta.

Ennek megfelelően hangzott el Nagy Kálmán, minősítő szakértő előadása „A nevelőtanári munkánk külső szakértők általi elemzése, avagy tanfelügyelet - pedagógusminősítés - intézményi önértékelés a kollégiumban" címmel, valamint Kelemen Gabriella pedagógiai szakértő „A nevelőtanár - pedagógus kompetenciái" című előadása is.

Dr. Hodossi Sándor főiskolai docens (DRHE) érdekes gondolatait hallgathatták meg a konferencia résztvevői „Eszmények és kényszerűségek között az internátusban" címmel.

A kecskeméti konferencián képviselte magát az ország számos református kollégiuma és a kecskeméti kollégiumok is.