III. Kecskeméti Kórusünnep a Bolyaiban

Vissza a címlapra
III. Kecskeméti Kórusünnep a Bolyaiban

Harmadik éve ad otthont a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium a Kórusünnep rendezvényének Závori Erika, a gimnázium énektanára szervezésében. Idén hat együttes énekelhetett együtt az iskola felújított aulájában.

A koncert a Scherzo Vegyeskar fellépésével kezdődött. Az együttes Kocsár Miklós: Régi magyar diákdalaival köszöntötte a közönséget.

Az iskolában működő felnőtt vegyeskar után a Kodály Iskola kórusai vették birtokba a kórusdobogót. A Clarus Fiúkórus Szűcs Magdaléna vezényletével vidám népdalfeldolgozást énekelt, majd az Antanténusz Gyermekkar műsorában gyönyörködhettünk Szegedi Ildikó tanárnő vezényletével. Műsorukon könnyed madrigál mellett Karai József: Tündér ha lennék című kórusműve is szerepelt.

A Clarus Gyermekkar és vezetőjük Valkai Dávid visszatérő vendége a rendezvénynek. Hassler népszerű német nyelvű madrigálja mellett Karai József Estéli nótázása fokozta az ünnepi hangulatot.

A Kodály Iskola legkisebbjei már türelmetlenül várták, hogy színpadra kerülhessenek. A Csiribiri Kicsinyek Kórusa Szűcs Magdaléna vezényletével énekelte el műsorát nagy lelkesedéssel. Népdalcsokrok mellett Ránki György: Reggeli tornájának mozgalmas előadását is hallhattuk és láttuk.

A koncert záró kórusa a házigazda Bolyai János Gimnázium Vegyeskara volt. Műsorukban az iskola hangszeres tanulói is bemutatkoztak. Egy madrigálfüzér után Nicholas White Ave verum corpusa hangzott el, melyet Pertis Jenő: Négy magyar népdala követett.

A hangverseny legvégén több mint 400 torokból csendült fel a Viva la musica kezdetű kánon. A koncert - a tavalyi évhez hasonlóan idén is - jótékonysági célokat is szolgált. Az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány számára gyűjtöttek adományokat. Az este a Zegernye együttes táncházával zárult.