Idén is óriási sikert aratott a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál
Idén ugyan nem ez a bál nyitotta meg a kecskeméti báli szezont azonban a vendégkörét tekintve 2018-ban is bátran elmondható, hogy Kecskemét és környéke társadalmi, gazdasági, politikai életének meghatározó szereplői vettek részt szombaton, január 20-án este a Four Points by Sheraton Kecskemét hotelben rendezett Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi bálon.
A bál - amit első alkalommal a tradicionális orvosbál hagyományteremtő utódjaként 2014-ben rendeztek meg - immár ötödik esztendeje "teltházas" esemény. Melynek a fővédnöke idén Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán (Egészségügyért Felelős Államtitkár) volt, a védnökei pedig Dr. Svébis Mihály (Bács-Kiskun Megyei Kórház Főigazgatója), Szemereyné Pataki Klaudia (Kecskemét Város Polgármestere), Kovács Ernő (Kormánymegbízott Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal), Rideg László (Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnöke), és Dr. Zombor Gábor (Országgyűlési Képviselő) voltak.
Helyszínként a szervezők hagyományosan a Four Points By Sheraton Kecskemétet (Kecskemét, Izsáki Út 6.) választották, az est házigazdájának pedig Harsányi Leventét kérték fel. A tánchoz a zenét Gönczi Gábor és a Smile adták.
A jótékony bál bevételéből a kórház területén egyfajta klubként is működő, rekreációs központot szeretnének felépíteni. Amit a kórházi dolgozók szabadidejükben, a tevékeny pihenés érdekében végzett minden kulturális, társas, játékos és mozgásos tevékenységre használhatnának. A tavalyi bál bevételéből erre egyébként már összejött 8 millió forint és várhatóan az idei összeg is ennyi lesz majd. A tervek már meg vannak: ezeket Farkas Gábor, Príma-díjas építész mutatta be az idei bálban.
Ez volt a menü:
Welcome:
Pohár Pezsgő Vagy Aperol Spritz Vagy Narancslé • Fűszeres Sajtkrém Szőlővel, Dióval, Sütőtök Céklával, Pármai Sonkával • Humusz Pitával • Lazacpástétom Mascarponéval
Előétel, Leves:
A) Sertésszűzzel Töltött Kacsaballotin, Füstölt Paprikás Zsendice, Padlizsánkrémes Tarte, Gorgonzolás Csíki Saláta • Borjúragu Leves Lilaburgonya Gombóccal
B) Marinírozott Patisszon, Grillezett-Pácolt Cukkíni, Füstölt Paprikás Zsendice, Padlizsánkrémes Tarte, Gorgonzolás Csíki Saláta • Édesburgonya Krémleves Lilaburgonya Gombóccal
Főételek Büféasztalon:
• Sáfrányos Paella, Polippal, Csirkével, Tintahallal, Garnélával (G, L)
• Csirkemell Rukkolával És Ricottával Töltve Parmezánmártásban (G)
• Kacsacomb Sült Céklás Meggyraguval (G, L)
• Vörösboros Mangalica Pofa Pörkölt (G, L)
• Vendég Előtt Szeletelve: Uruguayi Marhafartő, Zöldbors Mártás
• Pasta Station: Erdei Gombás Penne
• Vajban Párolt Gyökérzöldségek • Sült Hagymás Burgonyapüré
• Kapros Juhtúrós Spécli
Desszert:
Dobostorta • Rákóczi Túrós Pohárban • Császármorzsa Bodzás Eperraguval • Kávés Profiterol
Éjféli Menü: Mini Töltött Káposzta, Friss Kenyér