Idén is óriási sikert aratott a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál

Vissza a címlapra

Idén ugyan nem ez a bál nyitotta meg a kecskeméti báli szezont azonban a vendégkörét tekintve 2018-ban is bátran elmondható, hogy Kecskemét és környéke társadalmi, gazdasági, politikai életének meghatározó szereplői vettek részt szombaton, január 20-án este a Four Points by Sheraton Kecskemét hotelben rendezett Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi bálon.

A bál - amit első alkalommal a tradicionális orvosbál hagyományteremtő utódjaként 2014-ben rendeztek meg - immár ötödik esztendeje "teltházas" esemény. Melynek a fővédnöke idén Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán (Egészségügyért Felelős Államtitkár) volt, a védnökei pedig Dr. Svébis Mihály (Bács-Kiskun Megyei Kórház Főigazgatója), Szemereyné Pataki Klaudia (Kecskemét Város Polgármestere), Kovács Ernő (Kormánymegbízott Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal), Rideg László (Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnöke), és Dr. Zombor Gábor (Országgyűlési Képviselő) voltak.

Helyszínként a szervezők hagyományosan a Four Points By Sheraton Kecskemétet (Kecskemét, Izsáki Út 6.) választották, az est házigazdájának pedig Harsányi Leventét kérték fel. A tánchoz a zenét Gönczi Gábor és a Smile adták.

A jótékony bál bevételéből a kórház területén egyfajta klubként is működő, rekreációs központot szeretnének felépíteni. Amit a kórházi dolgozók szabadidejükben, a tevékeny pihenés érdekében végzett minden kulturális, társas, játékos és mozgásos tevékenységre használhatnának. A tavalyi bál bevételéből erre egyébként már összejött 8 millió forint és várhatóan az idei összeg is ennyi lesz majd. A tervek már meg vannak: ezeket Farkas Gábor, Príma-díjas építész mutatta be az idei bálban.

Ez volt a menü:

Welcome:

Pohár Pezsgő Vagy Aperol Spritz Vagy Narancslé • Fűszeres Sajtkrém Szőlővel, Dióval, Sütőtök Céklával, Pármai Sonkával • Humusz Pitával • Lazacpástétom Mascarponéval

Előétel, Leves:

A) Sertésszűzzel Töltött Kacsaballotin, Füstölt Paprikás Zsendice, Padlizsánkrémes Tarte, Gorgonzolás Csíki Saláta • Borjúragu Leves Lilaburgonya Gombóccal

B) Marinírozott Patisszon, Grillezett-Pácolt Cukkíni, Füstölt Paprikás Zsendice, Padlizsánkrémes Tarte, Gorgonzolás Csíki Saláta • Édesburgonya Krémleves Lilaburgonya Gombóccal

Főételek Büféasztalon:

• Sáfrányos Paella, Polippal, Csirkével, Tintahallal, Garnélával (G, L)

• Csirkemell Rukkolával És Ricottával Töltve Parmezánmártásban (G)

• Kacsacomb Sült Céklás Meggyraguval (G, L)

• Vörösboros Mangalica Pofa Pörkölt (G, L)

• Vendég Előtt Szeletelve: Uruguayi Marhafartő, Zöldbors Mártás

• Pasta Station: Erdei Gombás Penne

• Vajban Párolt Gyökérzöldségek • Sült Hagymás Burgonyapüré

• Kapros Juhtúrós Spécli

Desszert:

Dobostorta • Rákóczi Túrós Pohárban • Császármorzsa Bodzás Eperraguval • Kávés Profiterol

Éjféli Menü: Mini Töltött Káposzta, Friss Kenyér