Idén is megrendezték a nyugdíjasok sétáját

Vissza a címlapra
Idén is megrendezték a nyugdíjasok sétáját

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége 26. alkalommal rendezte meg 2021. június 18-án, pénteken a Séta az egészségért programját a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A program célja a közösségépítés, -erősítés mellett az idősödő korosztály fizikai és mentális egészségi állapotának megőrzése a mozgás, illetve a közösséghez tartozás élménye, öröme által. (Fotók: Kiss Sándor)

A sétálni vágyó mintegy 130 nyugdíjast a szövetség vezetősége részéről Probojáczné Túri Éva alelnök köszöntötte. Lévai Jánosné tanácsnok átadta a városvezetés és a Városi Szociális Közalapítvány vezetésének üdvözletét, majd Libor Zoltán, az önkormányzat idősügyi referense egy versidézet segítségével tolmácsolta a mozgás fontosságát.

Ez az esemény is része a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01414 azonosítószámú „Intergenerációs programok a szebb nyugdíjas évekért" című projektnek. A projekt hátra levő programjairól Kormányosné Makai Eszter elnökségi tag, a projekt koordinátora tartott tájékoztatót.

Ezt követően a sétálni vágyók egyik csapata dr. Harsányi Ernő elnökhelyettes vezetésével - aki az elmúlt hónapban volt 86 éves - a kb. 7 km-es nagy kört, míg a másik Probojáczné Túri Évával a kb. 1,5 km-es kis kört tette meg. Akik még erőt éreztek magukban, felsétáltak a dombra.

A program alatt a kórház dolgozói - a hagyományoknak megfelelően - egészségügyi szűrővizsgálatot (vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérés) végeztek.

A résztvevők vendéglátásban (pogácsa, édes sütemény, ásványvíz) részesültek.

Galéria (10 kép)

Összes kép letöltése