Idén is körbebringázzák Kecskemétet

Vissza a címlapra

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete 2019. május 11-én immár ötödik alkalommal szervezi meg a SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúrát. Több mint kétszáz kilométer két keréken, ellenőrzőpontokkal, mindenki előtt nyitva álló lehetőséggel, hogy próbára tegye magát, és kiderüljön, képes-e ezt a szimbolikus, egyben nagyon komoly teljesítményt kihozni magából.

A teljesítménytúra Kecskemét városa körül zajlik, annak közigazgatási határain kívül, alacsonyforgalmú közutakon. Kvázi tét nélkül tesztelheti le magát bárki, hiszen a kialakítás lehetővé teszi, hogyha valaki végzetesen elfáradna, kis pihenés után gyorsan visszaérhessen a túraközponthoz.

A rajt együtt zajlik, a mezőny rendőri segítség mellett egy csapatban teszi meg az első kilométereket. Majd az elengedés után mindenki a maga urává válik, és saját tempójában - ahogy neki kényelmes - teljesítheti a SZÉP Kihívást. A túra végén emléklapokat osztanak, illetve díjazzák a legfiatalabb és legtapasztaltabb résztvevőket, külön a hölgyek és az urak között, de odafigyelnek a parasportoló teljesítőkre is.

Az esemény fővédnöke Boronkay Péter, kétszeres paratriatlon-világbajnok, riói paralimpiai résztvevő.

(atalakulo.hu)