Horváth Gréta az Univer Capsicum Clubjában: Egészben sült pácolt tarja, pirított parázsburgonyával és kapros uborkasalátával

Vissza a címlapra
Horváth Gréta az Univer Capsicum Clubjában: Egészben sült pácolt tarja, pirított parázsburgonyával és kapros uborkasalátával

Az Univer Capsicum Clubbjában Tamás legújabb vendége nem más, mint Horváth Gréta, akivel ezúttal egy igazán különleges fogást készítettek:

Egészben sült pácolt tarja, pirított parázsburgonyával és kapros uborkasalátával

Hozzávalók a tarjához:

1,2-1,5 kg egész sertéstarja (csont nélküli)

1 ek Univer gulyáskrém (csípős vagy csemege ízlés szerint)

1 ek Univer fokhagymakrém

1 ek Univer vöröshagymakrém

1 ek Piros Arany (csípős vagy csemege)

1 tk mustár (plusz kevés a kérgezéshez)

Só, bors ízlés szerint

Pirított parázsburgonya köret:

1 kg héjas parázsburgonya

1 ek Univer pörköltízesítő

1 tk Univer fokhagymakrém

100 g bacon, apróra vágva

Só, bors ízlés szerint

2 szál újhagyma, finomra vágva

Uborkasaláta:

2 közepes kígyóuborka

1-2 tk só (lesózáshoz)

3-4 ek Univer joghurtos dresszing

Friss kapor, finomra vágva

Elkészítés

1. Tarja pácolása és sütése

Keverd össze a gulyáskrémet, fokhagymakrémet, vöröshagymakrémet, Piros Aranyat és a mustárt.

Dörzsöld be alaposan a tarját a keverékkel, csomagold be fóliába, és pácold hűtőben legalább 6-8 órán át, de még jobb, ha egy éjszakát áll.

Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (alsó-felső sütés).

Helyezd a húst egy tepsibe, önts alá egy kevés vizet, fedd le alufóliával, és süsd 2,5-3 órán át, amíg omlós nem lesz.

Vedd le a fóliát, süsd további 15-20 percet, hogy megpiruljon a teteje.

Ha kész, hagyd langyosra hűlni, majd szeleteld fel, és kend meg a szeletek szélét egy kevés mustárral kérgezéshez.

2. Pirított parázsburgonya

Főzd meg a héjas burgonyát sós vízben 10-12 perc alatt, amíg majdnem puha lesz.

Szűrd le, és vágd félbe vagy négybe (mérettől függően).

Egy serpenyőben süsd meg a bacont, majd add hozzá a burgonyát.

Keverd bele a Pörköltalapot, Fokhagymakrémet, sót, borsot, és pirítsd meg, míg a burgonya szépen megpirul.

A végén szórd meg friss újhagymával.

3. Uborkasaláta

Hámozd meg az uborkát, szeleteld vékony karikákra, sózd le, és hagyd állni kb. 15 percet.

Nyomkodd ki a levét, keverd össze az Univer joghurtos dresszinggel és a finomra vágott kaporral.

Hűtsd be tálalásig.