Horváth Gréta az Univer Capsicum Clubjában: Egészben sült pácolt tarja, pirított parázsburgonyával és kapros uborkasalátával

Az Univer Capsicum Clubbjában Tamás legújabb vendége nem más, mint Horváth Gréta, akivel ezúttal egy igazán különleges fogást készítettek:
Egészben sült pácolt tarja, pirított parázsburgonyával és kapros uborkasalátával
Hozzávalók a tarjához:
1,2-1,5 kg egész sertéstarja (csont nélküli)
1 ek Univer gulyáskrém (csípős vagy csemege ízlés szerint)
1 ek Univer fokhagymakrém
1 ek Univer vöröshagymakrém
1 ek Piros Arany (csípős vagy csemege)
1 tk mustár (plusz kevés a kérgezéshez)
Só, bors ízlés szerint
Pirított parázsburgonya köret:
1 kg héjas parázsburgonya
1 ek Univer pörköltízesítő
1 tk Univer fokhagymakrém
100 g bacon, apróra vágva
Só, bors ízlés szerint
2 szál újhagyma, finomra vágva
Uborkasaláta:
2 közepes kígyóuborka
1-2 tk só (lesózáshoz)
3-4 ek Univer joghurtos dresszing
Friss kapor, finomra vágva
Elkészítés
1. Tarja pácolása és sütése
Keverd össze a gulyáskrémet, fokhagymakrémet, vöröshagymakrémet, Piros Aranyat és a mustárt.
Dörzsöld be alaposan a tarját a keverékkel, csomagold be fóliába, és pácold hűtőben legalább 6-8 órán át, de még jobb, ha egy éjszakát áll.
Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (alsó-felső sütés).
Helyezd a húst egy tepsibe, önts alá egy kevés vizet, fedd le alufóliával, és süsd 2,5-3 órán át, amíg omlós nem lesz.
Vedd le a fóliát, süsd további 15-20 percet, hogy megpiruljon a teteje.
Ha kész, hagyd langyosra hűlni, majd szeleteld fel, és kend meg a szeletek szélét egy kevés mustárral kérgezéshez.
2. Pirított parázsburgonya
Főzd meg a héjas burgonyát sós vízben 10-12 perc alatt, amíg majdnem puha lesz.
Szűrd le, és vágd félbe vagy négybe (mérettől függően).
Egy serpenyőben süsd meg a bacont, majd add hozzá a burgonyát.
Keverd bele a Pörköltalapot, Fokhagymakrémet, sót, borsot, és pirítsd meg, míg a burgonya szépen megpirul.
A végén szórd meg friss újhagymával.
3. Uborkasaláta
Hámozd meg az uborkát, szeleteld vékony karikákra, sózd le, és hagyd állni kb. 15 percet.
Nyomkodd ki a levét, keverd össze az Univer joghurtos dresszinggel és a finomra vágott kaporral.
Hűtsd be tálalásig.