Hogyan tovább Magyarország? – Konferenciát rendeztek a Pallasz Athéné Egyetemen

Vissza a címlapra

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) és a Pallasz Athéné Egyetem november 11-én, pénteken rendezte meg a „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?"című előadás- és vitasorozat 125. konferenciáját. Ennek témája a következő volt: „Új gondolkodásmód a közgazdasági és pénzügyi rendszer fejlesztésében, az oktatási rendszer korszerűsítésében".

A konferencia résztvevőit Valenta László, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének elnöke, dr. Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem rektora, és Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke üdvözölték.

Ezt követően három előadás hangzott el:

- „A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja" - előadó: Dr. Kandrács Csaba igazgató, Magyar Nemzeti Bank

- „Az újjászervezett magyar állam közpénzügyi rendszere" - előadó: Prof. Dr. Lentner Csaba egyetemi tanár, intézetvezető, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a GTTSZ főtitkárhelyettese

- „A Pallasz Athéné Egyetem Gazdaságtudományi kar fejlesztési tervei" - előadó: dr. Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem rektora.

A konferenciát az előadások, illetve a kérdések és a válaszok elhangzását követően Finta Zita, a Pallasz Athéné Egyetem kancellárja zárta.