HI! Kecskemét: Farsangzáró főzőkurzus

Vissza a címlapra

A tavalyi, nagy sikerű főzőkurzusok után, idén is folytatodnak a gasztronómiai közösségépítő programok Kecskeméten. Az esemény a HI! Kecskemét programsorozat része, „A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten" című, TOP-6.9.2-16-KE1-2017-00001 azonosító számú projekt keretében.

A program célja: híd teremtése a gasztronómia modern felismerései és az idősebb generációk hasznos tapasztalásai között, elméleti és gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások, szakemberek bevonásával. Az értékmegőrzés és aktív szabadidő eltöltés jegyében a közösségépítő főzőkurzusokon a nyugdíjasok igazán rendhagyó, felejthetetlen programon vehetnek részt, ötvözve a hagyományos és modern főzőtudást, kapcsolatot építve a generáció többi tagjával.

Hamvazószerdán, a farsangi időszak zárónapján zajlik programunk. A hagyomány szerint innen indul a negyven napos böjt. Ez a program ötvözni kívánja a két időszak lényegét: a farsang vidámságát és a böjti időszak egészségre gyakorolt hatását. Fánkot sütünk, de nem a már jól ismert receptek szerint, és beszélgetünk táplálkozásról, a böjt élettani hatásáról, hagyományról.

Helyszín: Bodzakert Gasztro Manufaktúra, Kecskemét, Serfőző utca 29.