Hétköznapi csodák - csodás hétköznapok a református gimnáziumban

Vissza a címlapra

Kecskemét - A Kecskeméti Református Gimnázium kémia laborja adott otthont február 23-án, hétfőn az Ifjúsági Otthon által a kecskeméti általános iskolák 3-4. osztályai számára szervezett „Barangoló Környezetvédelmi sorozatnak".

A sorozat első eseménye a „Hétköznapi csodák - csodás hétköznapok" címet kapta. Ennek keretében a református gimnázium korszerű kémia laborjában Labancz István kémia-földrajz szakos tanár érdekes kísérleteket mutatott be az óránként csoportonként cserélődő, összesen közel háromszáz főnyi általános iskolás résztvevőnek. A természetben megfigyelhető változásokkal foglalkoztak: az olvadással, az oldódással, a fagyással, a forrással, a kristályosodással, a párolgással, a lecsapódással, a színváltozással, az égéssel, a robbanással. Minden kísérlet végén pedig feltették a legfontosabb kérdést: "Miért?"

A „Barangoló Környezetvédelmi sorozat" márciusi programjában a hüllőkkel, áprilisban pedig az ehető és gyógyító gombákkal fognak foglalkozni. Ezeknek a helyszíne azonban már nem a Kecskeméti Református Gimnázium, hanem a Kecskeméti Ifjúsági Otthon lesz.