Hétfőn átadják a Kecskemétet északról elkerülő útszakaszt

Vissza a címlapra
Hétfőn átadják a Kecskemétet északról elkerülő útszakaszt

Kecskemét - Hétfőn történelmi esemény lesz Kecskeméten: ünnepélyesen átadják a forgalomnak a várost északról elkerülő, a 44-es és az 5-ös számú főutat összekötő útszakaszt.

A beruházás óriási jelentőségű Kecskemét életében. A megvalósulást pedig, amit több évtizede ígérgettek Kecskemétnek az előző kormányok, a jelenlegi kormány segítsége tette lehetővé. A kecskeméti északi elkerülő útszakasz megépülte pedig nem csak a kecskemétieknek jelentős esemény, hiszen például a Békés megyében élőknek mintegy 10-15 perccel lesz rövidebb az útjuk mostantól a fővárosba.

A 10,3 kilométer hosszú elkerülő jelentős közúti fejlesztés Kecskemét város számára. A beruházás során nem csak az út, hanem több „kiegészítő" is megépült: 2 darab külön-szintű csomópont, 3 darab körforgalom, 2 darab hagyományos balra felállósávos csomópont, 3 darab felüljáró, 2 darab aluljáró és 1 vadfelüljáró. A fejlesztés két ütemben valósult meg 5,2 kilométer hosszan a 441. sz. főút (Nagykőrösi út) - 5. sz. főút között, illetve 5,1 kilométer hosszan a 44. sz. főút (Békéscsabai u.) - 441. sz. főút között.

Szakemberek szerint a nettó 13,6 milliárd forintból elkészült északi elkerülő út tovább növeli a megyeszékhely és térsége gazdasági vonzerejét. A 10,3 kilométer hosszú, a 44-es és az 5-ös számú főutat összekötő útszakasz ugyanis várhatóan újabb autóipari befektetőket vonz majd Kecskemétre, ezzel további munkahelyeket teremtve.

Az ünnepélyes avatás hétfőn délelőtt 10 órakor kezdődik, így többek között például a Kecskeméten dolgozó katonatelepiek akár már az új úton mehetnek hétfőn délután haza.