Helvécia, Kunbaracs és Bátya a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen

Vissza a címlapra
Helvécia, Kunbaracs és Bátya a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen

Három Bács-Kiskun megyei település is képviseltette magát vasárnap a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen, amelyen idén 52 főzőcsapat vett részt. Helvécia, és Kunbaracs kiemelt résztvevői évek óta a balatoni rendezvénynek, amit egyebek között az is jelez, hogy a térség országgyűlési képviselője, Fenyvesi Zoltán (a fotón középen) mindkét főzőcsapatot meglátogatta vasárnap délelőtt.

Nem csak azért, mert - mint Fenyvesi Zoltán a keol.hu-nak elmondta - kimondottan jó barátságban, munkakapcsolatban van dr. Zombor Gáborral és dr. Salacz Lászlóval, Kecskemét, Helvécia és Kunbaracs országgyűlési képviselőivel. Hanem ezért is, mert az elmúlt években a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen mindkét Bács-Kiskun megyei település főzőcsapataival is jó barátságot kötött.

Ami nem volt nehéz, mert aki részt vett már a badacsonytördemici fesztiválon, jól tudja, hogy fergeteges a hangulat, kiváló a vendégfogadás, amit Helvécia és Kunbaracs hasonló vendégszeretettel viszonoz. Minden évben nagy mennyiségű kóstolóval készülnek a Bács-Kiskun megyei termékek népszerűsítésére, amelyek között - hiába is nagyhírű a balatoni borvidék - kiemelt szerep jut a Bács-Kiskun megyei pálinkáknak és boroknak is.

Így volt ez idén is, aminek - mint fotóink igazolják - nem tudtak ezúttal sem ellenállni a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen megjelent érdeklődők sem. Valamint senki sem tudott ellenállni annak a szürkemarha gulyásnak sem, amit a helvéciai csapat sofőrje, alkalmi séfje, Kósa István főzött bográcsban.